У профспілках лісгоспів області стартували звітно-виборні конференції

Щороку протягом лютого в трудових колективах держлісгоспів Чернігівської області відбуваються профспілкові звітні конференції з підведення підсумків виконання умов колективних договорів та роботи первинних профспілкових організацій. А в нинішньому році відбудуться звітно-виборні профспілкові конференції.

Адже згідно зі Статутом профспілки працівників лісового господарства України раз на п’ять років обираються нові виборні органи, які разом з адміністраціями лісгоспів контролюватимуть виконання норм колективних договорів. Це покладає на очільників профспілкових організацій і адміністрацій держлісгоспів особливу відповідальність — на конференціях слід вимогливо, з глибоким аналізом стану справ обговорити найбільш актуальні проблеми виробництва, умов праці, її охорони, соціального захисту працівників трудових колективів.

У колективних договорах визначаються всі основні гарантії та зобов’язання щодо нормування і режиму оплати праці, відпочинку, охорони праці, соціального захисту працівників. А тому профспілковий актив кожного трудового колективу держлісгоспів і їхніх виробничих підрозділів мають завчасно подбати, щоб аналіз цих напрямків діяльності профспілкових організацій був змістовним, вимогливим і відповідальним. Тоді на колективних зібраннях буде внесено немало пропозицій щодо вирішення цілого комплексу виробничих і соціальних проблем, вирішення яких лісівники прагнуть передбачити в нових колективних договорах.

Нині лісівники розуміють, що ситуація в країні складна, однак те, що можна здійснити самим профспілковим організаціям, організувавши всіх – від директора до робітника цеху — членам профспілкових організацій, особливо їхньому активу слід буде зробити.

Обком профспілки працівників лісового господарства сподівається, що з інформацією про стан виконання галузевої угоди колективних договорів за 2020 рік на підприємствах лісового господарства виступить керівництво ЧОУЛМГ, а в усіх структурних підрозділах під час обговорення, прийняття змін та доповнень до колективного договору візьмуть участь ведучі спеціалісти держлісгоспів і самого обласного управління лісового та мисливського господарства.

Під час обговорення нових колективних договорів обов’язково слід врахувати Положення галузевої угоди між Державним агентством лісових ресурсів України і профспілкою лісового господарства України. Треба відповідально поставитися і до обрання делегатів на обласну профспілкову конференцію.

Висловлюю упевненість, що ця важлива робота буде проведена своєчасно і продуктивно.

У нас в області звітно-виборна кампанія розпочалась 11 лютого у Прилуцькому та Ніжинському держлісгоспах. Вже сам старт звітно-виборних профспілкових зібрань засвідчив, що конференції відбуваються в атмосфері вимогливості і високої відповідальності.

Наталія Кудласевич,

голова обкому профспілки працівників лісового та мисливського господарства Чернігівської області

На знімках: під час звітно-виборної конференції у Ніжинському держлісгоспі

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?