У поліції на Чернігівщині – 47 вакансій

Як зараз стати поліцейським? Про це під час брифінгу розповів Сергій Писаренко, начальник сектору організації відбору та проведення атестування поліцейських УКЗ (управління кадрового забезпечення) головного управління національної поліції в Чернігівській області.

Поліцейський – дуже важлива й непроста професія. Адже завжди треба підтримувати порядок, захищати закон, забезпечувати захист громадян та майна. А ще це дуже відповідальна професія. Що треба знати тим, хто вирішив стати поліцейським або ще вагається ним стати. 

Можна стати курсантом вишу, де готують поліцейських. Навчання там – безкоштовне та ще й держава забезпечує курсантів усім необхідним: формою, житлом у гуртожитку, харчуванням, лікуванням. Чотири роки жити й навчатися в одному з найкращих міст України – хіба не чудово?! До речі, період навчання зараховується до вислуги років у поліції. А далі – вже стовідсоткова гарантія працевлаштування з гідним грошовим забезпеченням.

В Україні є сім таких вищих навчальних закладів: Національна академія внутрішніх справ – у Києві, відповідні університети в Харкові, Одесі, Львові, Дніпрі, а також Донецький юридичний інститут МВС України – в Кривому Розі та Луганський державний університет внутрішніх справ – у Сєверодонецьку.

Випускники вишів працюють на посадах слідчого, оперуповноваженого, дільничного офіцера поліції, психолога та інспекторів – ювенальної превенції, дозвільної системи, секторів реагування патрульної поліції. Тобто це – посади середнього складу поліції. Зарплата – від 10-ти тисяч гривень.

Також можна пройти конкурсний відбір на вакантні посади в поліції. При цьому треба успішно здолати сім етапів.

Спочатку – подати заявку на участь у конкурсі: заповнити он-лайн анкету та надати необхідні документи. Потім буде тестування – оцінка рівня логічного й аналітичного мислення та професійних знань. Далі – медичний огляд з метою встановлення придатності кандидатів за станом фізичного та психічного здоров’я; перевірка рівня фізичної підготовки – виконання вправ на силу і витривалість; психологічне тестування – визначення психологічного портрету людини і проведення з нею психологічного інтерв’ю; співбесіда з комісією – оцінка відповідності кандидата вимогам до посади; а ще – спеціальна перевірка відомостей для прийняття на службу до поліції.

Отже, конкурс – серйозний і вимоги – дійсно високі! Не кажучи вже, що треба добре знати Конституцію України, закони «Про Національну поліцію» та «Про запобігання корупції». Взагалі, перелік питань є на офіційному веб-сайті Національної поліції.

Причому курсанти, котрі навчалися на денному відділенні – за державні кошти, будуть працевлаштовані за державним замовленням. А от студенти, які вчилися за власні гроші, закінчивши вуз, повинні слідкувати за оголошеннями про початок конкурсу на посаду поліцейського – на порталі «Система відбору кадрів до Національної поліції».

На службу – на вакантні посади молодшого складу поліції – приймають громадян України віком від 18 років, які мають повну середню загальну освіту. Пройшовши первинну професійну підготовку, поліцейський молодшого складу поліції отримує зарплату від 9-ти тисяч гривень. Окрім цього, є й можливість здобути освіту – у вищих закладах зі специфічними умовами навчання, котрі готують поліцейських – за міжнародними стандартами. Звісно, є перспективи кар’єрного росту, належне соціальне забезпечення.

Зважаючи на особливості професії, потрібно обов’язково мати певний набір професійних та особистих якостей: це – висока мотивація та орієнтація на якісні зміни в нашій державі, порядність, відповідальність, рішучість, стійкість до стресу, емоційних та фізичних навантажень.

Таким чином, професія поліцейського – це важка, але цікава та потрібна професія, що допомагає зробити життя людей і всього суспільства кращим.

Нині на Чернігівщині оголошено конкурс на заміщення 47-ми вакантних посад молодшого та середнього складу поліції. При цьому в ГУНП – гендерна рівність: наразі немає різниці, хто служитиме на тій чи іншій посаді, – чоловік чи жінка.

Щодо будь-яких питань громадяни можуть звернутися за роз’ясненнями до поліції в їхньому населеному пункті або безпосередньо – до сектору відбору та проведення атестування поліцейських УКЗ ГУНП в Чернігівській області – за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, № 116-А, кабінет 102. Для отримання індивідуальної консультації телефонуйте: 050-46-47-020, 067-46-91-128.

Головне – мати бажання працювати в поліції і чесно служити своєму народу!

Сергій Квітницький

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?