У поліції Чернігівщини розповіли про підкуп виборців

6 лютого 2019 року з дивною регулярністю ледь не кожні 10 хвилин на лінію «102» надходили повідомлення про ймовірний підкуп виборців в різних населених пунктах Чернігівської області.

Як повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області, відповідно до службових обов’язків, згідно з чинним законодавством, поліція перевірила кожне повідомлення.

6 лютого поліція отримала 7 дзвінків про підкуп виборців у різних районах області (м.Чернігів, Новгород-Сіверський, Чернігівський, Козелецький, Семенівський, Коропський райони). У повідомленнях згадувалися офіси різних політичних партій, будинки культури, заклади харчування тощо.

Поліція Чернігівської області відреагувала на кожне повідомлення та миттєво перевірила всі адреси. В одних приміщеннях поліція виявила лише штатних працівників установ, інші взагалі були зачинені.

Дзвінки про підкуп виборців були переважно анонімні, номери телефонів не мали зворотного зв’язку (на них неможливо передзвонити), а отримана від заявників інформація здебільшого не відповідала дійсності.

Як зазначив начальник ГУНП в Чернігівській області Едуард Альохін, поліція має достатньо сил і засобів для забезпечення вільного волевиявлення громадян та реагує на всі повідомлення громадян про порушення виборчого законодавства. Очільник поліції області також нагадав порушникам про кримінальну відповідальність за підкуп виборців (стаття 160 Кримінального кодексу України).

Варто зауважити, що під час передвиборчих перегонів не треба забувати про здоровий глузд. Поліція ретельно розмежовує фейкові повідомлення від фактів реального підкупу виборців, адже ознаки підкупу прописані в законі та відомі поліцейським.

В секторі комунікації поліції Чернігівської області нагадали, що 5 лютого надійшли три повідомлення про підкуп виборців. Отримана інформація задокументована та внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито два кримінальні провадження за статтею 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборців) та одне за статтею 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Якщо ви володієте будь-якою інформацією про порушення виборчого законодавства або вас намагаються підкупити (або вже підкупили), повідомляйте про ці факти за номером «102». В такому разі виборець може уникнути передбаченого законом покарання.  Поліція перевірить кожне повідомлення. Не продавайте свій голос!

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?