У новостворених ОТГ треба якнайшвидше призначити перші вибори

У новостворених ОТГ, де перші вибори у грудні минулого року були скасовані через запровадження воєнного стану, є необхідність якнайшвидше призначити перші вибори голів і депутатів рад місцевих громад.

Про це заявила депутат Чернігівської обласної ради, виконавчий директор регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Ірина Грозенко.

За її словами, кілька організацій з початку року звернулися до ЦВК щодо необхідності призначення перших виборів в об’єднаних територіальних громадах, інакше буде потрібно вносити зміни до держбюджету 2019 року, адже там уже передбачено прямі міжбюджетні відносини.

Також будуть проблемні питання щодо розвитку місцевої інфраструктури.

«Ми сподіваємося, що переможе здоровий глузд і відповідне рішення ЦВК буде схвалено щодо проведення виборів цього року», — сказала Ірина Грозенко. Всього на перші вибори очікують 45 ОТГ, у тому числі 5 – на Чернігівщині.

Крім того, депутат підкреслила на важливості схвалення у парламенті законопроекту №2271, що передбачає внесення змін до Конституції України щодо децентралізації. Зокрема, йдеться про юридичне визначення поняття «об’єднана територіальна громада» та зміни адміністративно-територіального устрою.

«Це надзвичайно важливе питання, оскільки експерти вказують, що неприйняття конституційних змін можуть призвести до краху реформи децентралізації», — наголосила Ірина Грозенко.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?