У новій поліції Чернігівщини не знайшлося місця дільничним і райвідділам?

Минулого тижня у Чернігівській бібліотеці ім. Михайла Коцюбинського (вул. Кирпоноса, 22) відбулася зустріч представників нової поліції з мешканцями міста у рамках проекту «Залучення громадськості до реформ».

У заході брали участь прес-офіцер Управління патрульної поліції в Чернігові майор Віталій Копистко і т. в. о. заступника начальника Управління патрульної поліції в Чернігові (начальник відділу моніторингу й аналітичного забезпечення) старший лейтенант Денис Грищенко.

politsiya-znachokГромадськість і журналісти отримали від організаторів металеві значки і незрозумілого призначення та химерного дизайну паперові смужки. Дійсно, для чого було витрачати кошти на ці предмети? Яку інформацію несуть вони людям? Чи це реклама, чи прикраса, чи агітка, чи книжкова закладка?

politsiya-nomer-kopiya
Від редакції коментар до цієї ілюстрації «Стрічка-закладка» — нижче 

Але найбільше мене зацікавив виставлений перед публікою плакат (перше основне фото). На ньому схематично зображено структуру нової поліції: кримінальна поліція, патрульна поліція, органи досудового розслідування, поліція охорони, поліція особливого призначення.

politsiya-patrul-zakladkaА де ж тут дільничні? Не бачу. Питаю колег. Вони також не знаходять. Тоді звертаюся до Дениса Грищенка: «Поясніть, будь ласка, де у структурі нової поліції місце дільничних інспекторів? Бо на плакаті не видно».

politsiya-patrul-zakladka-kopyyaСтарший лейтенант уважно придивляється до плакату і дещо розгублено констатує, що дійсно не видно. Але намагається пояснити, що, мовляв, тепер дільничні у структурі районних відділів поліції… На це я йому відповідаю, що дільничні завжди були у структурі райвідділів. Але ж і райвідділи на плакаті не вказані! Старший лейтенант підтвердив, що не вказані. На тому розмова і скінчилася. Настав час розпочинати заплановану зустріч і розповідати громадянам про реформи.

У прес-анонсі заходу написано: «Такі зустрічі дадуть можливість особисто та в неформальній обстановці поспілкуватись з патрульними та обговорити проблеми свого міста». Чудово. Чекатиму запрошення на наступну зустріч, щоб почути від представників нової поліції відповідь на свої запитання про дільничних і райвідділи.

До речі, а де на схемі міські відділи та обласні управління? Невже вони не входять до складу нової поліції? Якщо так, то логічно припустити, що в результаті реформи у країні буде… дві поліції – нова і стара (вона ж міліція).

Ох, уже ці фахівці з реформ! Часом здається, що вони самі не розуміють, що роблять…

Любов Потапенко

Від редакції

Стрічка-закладка — це повнісінький абсурд. Судячи із зображення, виходить, що діяльність поліції, як і перевернуте слово «поліція», відображає її «перевернуту» діяльність? І «безпека» теж саме  Якщо перевернути навпаки, то тоді вже «нова» поліція не є новою, бо теж перевернута. Треба було б одну половину стрічки зробити, щоб весь текст читався зліва-направо, а друга половина повинна відображати ідентичний текст (точнісінько такий же, як і в першій половині стрічки), вле «перевернутим». Тоді б хоч якась зрозуміла логіка була.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?