У Новгород-Сіверському юристи зустрічалися з аграріями

14 вересня 2017 року «мобільна група» з питань захисту прав землевласників та землекористувачів працювала у Новгород-Сіверському.

Очолив виїзний прийом аграріїв заступник начальника головного начальника головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації — начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області В’ячеслав Хардіков.

Він поінформував присутніх про діяльність оперативного штабу з питань захисту прав землевласників та представників аграрного бізнесу при Чернігівській обласній державній адміністрації, його склад, виявлені факти незаконного заволодіння земельними ділянками та вжиті заходи.

«На даний час територіальне управління юстиції приймає активну участь в діяльності аграрного штабу, узагальнює проблемні питання, що виникають на території Чернігівської області та надає відповідні пропозиції для їх вирішення. З серпня місяця в регіоні працюють мобільні консультативні пункти, що забезпечують громадянам доступ до системи безоплатної правової допомоги з питань захисту прав землевласників та землекористувачів», — розповів В’ячеслав Хардіков.

Також начальник Управління державної реєстрації презентував загальнонаціональний просвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО», повідомив як органи юстиції реалізують цей проект у регіоні, які заходи проводять. Додатково землевласників було поінформовано про систему превентивних заходів захисту прав у сфері земельних відносин, попереджено про можливі порушення процедури реєстрації догорів оренди.

Мешканці Новгород-Сіверщини отримали відповіді від фахівців на питання відносно припинення договірних зобов’язань оренди на невитребувані земельні ділянки, механізму переходу права оренди на земельну ділянку у разі переходу права власності на об’єкт нерухомого майна, що знаходиться на ній, безкоштовної приватизації землі по аукціону, оформлення спадщини на пай, стягнення орендної плати та ін.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?