У НАТО ухвалили важливу для України резолюцію

Парламентська Асамблея Північноатлантичного альянсу ухвалила доповідь і резолюцію щодо України.

Про це інформує телеканал Громадське ТБ з посиланням на повідомлення у Facebook голови української делегації в ПА НАТО, нардепа від «Слуги народа» Єгора Чернєва.

— Сьогодні ухвалили доповідь по Україні. В ній нашими канадськими колегами був зроблений ґрунтовний та збалансований аналіз щодо російсько-української війни, економічних реформ, реформ в сфері оборони та безпеки, ситуації зі свободою слова. Ми запропонували правки щодо термінології (адже важливо називати речі своїми іменами), а також дещо проапдейтили статус справ з реформами в Україні. За останні 1,5 місяці було прийнято багато необхідних законів. Тож євроатлантична спільнота має про це дізнатись. Всі важливі правки, внесені нами, були враховані, — написав Чернєв.

Нардеп зазначив, що під час обговорення Україну підтримали Литва, США, Грузія та Туреччина.

Крім того, українська делегація запропонувала додати до резолютивної частини доповіді нагадування про невиконання Будапеського меморандуму. Також важливі для України правки включили і у доповідь щодо кіберзагроз.

– В резолюцію до доповіді про загрози розповсюдження ядерного озброєння ми внесли важливий пункт щодо нагадування про невиконання Будапештського меморандуму. Ну, і щоб два рази не вставати — важливі для нас правки були прийняті і в доповідь щодо кіберзагроз, — додав Чернєв.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?