У Калмикії протестують проти зрадника України

Тисячі жителів Елісти в Республіці Калмикія вийшли на мітинг проти колишнього лідера донецьких сепаратистів Трапезнікова.

Під час протестного мітингу в г.Еліста один з місцевих жителів раптом заговорив українською мовою. І ось чому.

Ще у вересні глава Республіки Калмикія Бату Хасіков призначив виконуючим обов'язки голови адміністрації Елісти Дмитра Трапезнікова ꟷ колишнього лідера донецьких сепаратистів (Трапезников був правою рукою вже покійного Захарченка).

Калмики до такого призначення поставилися вкрай негативно і вимагають від республіканської влади звільнити вихідця з так званої Донецької Народної Республіки, який не має ніякого відношення до Калмикії.

На одному з мітингів, місцевий житель заговорив українською мовою, і підкреслив, що «прибулець» не захищатиме мову корінних жителів, так як і в Україні він боровся проти української мови.

І якщо мітинги на початку були не такими значними, то останнім часом чисельність учасників протесту активно зростає.

Як повідомляє кореспондент «Кавказ.Реаліі» захід відвідують вже не 200-300 чоловік, а тисячі людей.

Учасники мітингу самого різного віку, деякі з дітьми, дехто навіть на інвалідному візку. Окремі учасники тримали плакати «Трапезников, йди», «Калмикія без Трапезникова», «Це наше місто». На площі та навколо неї було дуже багато поліцейських, але вони не заважали проведенню заходу.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?