У Чернігові житлом незрячої жінки заволоділи шахраї 

ЖитлоПрокуратура Чернігівської області через суд повертає квартиру, яку напівсліпа літня жінка втратила в результаті обману. 

Прокуратурою області направлено до суду позов в інтересах 87-річної чернігівки, учасниці Великої Вітчизняної війни, яка є інвалідом II групи по зору, про визнання недійсним договору дарування її власної квартири сторонній особі.

Як з’ясувалося, майже не ходячу пенсіонерку, яка тривалий час потребує стороннього догляду, давно «задобрювала» жінка-двірник. Намагаючись увійти в довіру, вона приносила старенькій їжу, напої, на сміттєзвалищі знайшла доріжки і, так би мовити, облагородила житло.

Врешті-решт вона запропонувала літній жінці за такі добрі справи укласти договір довічного утримання, на що остання погодилася.

Підписуючи вдома у присутності нотаріуса угоду з дочкою двірнички, інвалід II групи по зору навіть подумати не могла, що ця молодиця так легко і швидко «заволодіє» її квартирою ще за її життя, оскільки насправді підписала договір безкоштовного дарування власного єдиного житла.

Пропозиція звільнити однокімнатну квартиру в привабливому районі міста надійшла незабаром.

Наразі фактичні обставини цієї справи досліджуються в рамках кримінального провадження.

Одночасні заходи представницького характеру прокуратурою вжито у зв’язку з необхідністю якнайшвидшого реального захисту інтересів обдуреної жінки-інваліда.

Наталія ЧУСЬ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?