У Чернігові засудили шпигуна на 9 років

шпигунЯк провідомили в прокуратурі Чернігівсьокї області, набрав  законної сили вирок суду яким шпигуна засуджено до 9 років позбавлення волі.

Апеляційний суд області підтримав позицію державного обвинувача та залишив апеляційні скарги обвинуваченого та його захисника про скасування вироку першої інстанції без задоволення.

Як встановлено, громадянин Російської Федерації з 2009 року як особисто, так і шляхом  залучення до  негласного співробітництва інших осіб, здійснював збір розвідувальної інформації щодо розробки технологій виготовлення військової зброї, товарів військового призначення, а також відомостей  у сфері економіки, науки, техніки, державної безпеки і охорони правопорядку, які становлять державну таємницю, з метою передачі її представникам  іноземної організації.

У судовому засіданні за сукупністю доказів також доведено вину громадянина Російської Федерації у незаконному придбанні та зберіганні  вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових речовин без передбаченого законом  дозволу.   

Засудженому за ч. 1 ст. 114 (шпигунство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України за сукупністю призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?