У Чернігові запропонували створити великий парк

Чернігів поки що залишається зеленою перлиною серед інших міст України. Як не позбутися своєї ідентичності та які кроки слід зробити, аби столиця придеснянського краю не тільки не втратила своєї природничої значимості в подальшому, а й набувала ще більшого значення серед інших регіонів України в «природничому» контексті. 

Цікаві погляди щодо цього має головний інженер комунального підприємства «Зеленбуд» Чернігівської міської ради Василь Кошельник.

Пряма мова:

— Взагалі моя мрія й пропозиція – розпочати створення ще одного лісопарку в Чернігові, причому не силами «Зеленбуду», а силами самих жителів.

За пішохідним мостом між озерами Глушець і Магістратське є 300 га вільної землі – це територія міста. Було б чудово  започаткувати нову традицію:  народилася дитина – батьки посадили там дерево, святкуємо весілля – молодята посадили своє сімейне дерево, старшокласники гуляють випускні вечори — посадили цілу алею.

Зараз можна висаджувати дерева будь-якої пори року. Раніше рослини з відкритою кореневою системою висаджували лише навесні та восени, а зараз дерева продають із закритою кореневою системою в горщиках, їх можна висадити навіть взимку. Так само – пересаджувати ялинки в горщиках у відкритий грунт після святкування нового року.

Таким чином, ми би виховували молодь дбайливо ставитися до зелених насаджень. Чернігівці будуть приходити в цей парк, відпочивати та доглядати за своїми деревами.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?