У Чернігові замінюють сталеві труби на пластикові — вулиці перекриють

Найближчим часом вулицю Гончу на ділянці від вулиці Київської до проспекту Перемоги у Чернігові буде перекрито у зв’язку з проведенням реконструкції магістрального водопроводу.

Про це повідомили в Інформаційній службі КП «Чернігівводоканал».

Заміна сталевих труб на пластикові буде проводитись корпорацією «Укртрансбуд» на підставі договору, укладеного ними з КП «Чернігівводоканал» цього тижня. Вартість робіт складатиме 6, 867 млн. грн.

Чернігівводоканал_avarija_002В рамках інвестиційної програми КП «Чернігівводоканал» продовжує реконструкцію водопроводу по вулиці Гонча. Минулого року комунальним підприємством були замінені труби на ділянці від дюкеру через річку Стрижень до вул. Київська. В 2017 році відбудеться заміна сталевих труб від вулиці Київська до проспекту Перемоги. Магістральний водопровід по вулиці Гончій відпрацював нормативні терміни та потребує заміни. Будівництво водопроводу проходило ще у 60-70 роки.

З метою визначення виконавця робіт по об’єкту «Реконструкція водопроводу по вул. Гончій від вулиці Київської до Проспекту Перемоги в м. Чернігові» навесні 2017 року було проведено відкриті торги, в результаті яких було укладено договір з корпорацією «Укртрансбуд».

Договірна ціна робіт, що доручена для виконання Підряднику складає 6 867 095,34 грн. з ПДВ. Вказана вартість робіт включає витрати Підрядника на виконання своїх зобов'язань, в тому числі витрати на придбання обладнання, матеріалів, інструментів, витрати на їх доставку, транспорт, машини, механізми та пальне, заробітну плату, засоби безпеки, вартість підготовчих та супутніх робіт.

Чернігівводоканал_avarija_006Оплата виконаних робіт за Договором здійснюється у наступному порядку:

–   90% їх вартості протягом 45 календарних днів після підписання актів виконаних робіт.

10% вартості робіт перераховується протягом 45 календарних з дати реєстрації  Замовником Декларації про готовність до експлуатації об’єкту.

В результаті виконання робіт існуючі сталеві труби мають бути замінені на пластикові, відповідного діаметру:

  • на ділянці 348 м – діаметр труби 600 мм;
  • на ділянці 227 м – діаметр труби 500 мм.

Загальна протяжність ділянки, що потрапляє під реконструкцію складає 575 м.

Окрім цього, після прокладання труб, на зазначеній ділянці дороги має бути відновлено асфальтобетонне покриття.

За умовами договору усі роботи мають бути виконані протягом трьох місяців від дати його підписання.Це, якщо під час проведення робіт не виникне непередбачених обставин. Взагалі договір між КП «Чернігівводоканал» та корпорацією «Укртрансбуд» укладено по 01.08.2017 року, але  в будь-якому випадку до повного виконання зобов’язань.

Перша сторінка укладеного договору підряду. Більш детальну інформацію щодо проведення відкритих торгів та підписаного договору можна отримати за посиланням.

Щодо гарантійних зобов’язань, то відповідно до підписаного сторонами документу гарантійні строки експлуатації об’єкта повинні відповідати державним нормам і не суперечити чинному законодавству. Гарантійний строк експлуатації об’єкта становить 10 років від дня його введення в експлуатацію. При цьому Підрядник гарантує якість закінчених робіт і змонтованих конструкцій, досягнення показників, визначених у проектній документації, та можливість їх експлуатації протягом гарантійного строку. Також він несе відповідальність за недоліки та дефекти результатів робіт, виявлені у межах гарантійного строку і зобов'язаний усунути їх за власний рахунок в строк, що встановлений відповідним дефектним актом, якщо він не доведе, що такі недоліки та дефекти сталися внаслідок неправильної експлуатації результатів робіт.

Нагадаємо, що ця корпорація «Укртрансбуд» в 2016 році проводила роботи по реконструкції магістрального водопроводу по вул. Мазепи і зарекомендувала себе, як відповідальний підрядник – усі роботи були виконані на належному рівні з дотриманням умов договору.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?