У Чернігові за два дні викрадено 6 водопровідних люків

завантаженняЗа 29 та 30 липня на аварійно-диспетчерську службу КП «Чернігівводоканал» надійшли повідомлення про відсутність люків з водопровідних колодязів на перехресті пр-ту Миру та вулиць Боженка, Підгірна та Гагаріна(біля інтернату, а також з каналізаційних колодязів по вулицях Селюка, Чайковського, Інженерна.  

КП «Чернігівводоканал» змушений підіймати тему крадіжок люків на колодязях водопровідних та каналізаційних мереж, що несе небезпеку для мешканців міста.

Служби КП «Чернігівводоканал» оперативно реагують на такі повідомлення і одразу ж закривають відкриті колодязі. Нагадаємо, що на балансі підприємства майже 36 тисяч каналізаційних та водопровідних колодязів, у напрямку контролю за станом колодязів, які належать підприємству ведеться постійна робота.

Адміністрація Чернігівводоканалу добре розуміє, що шахти без кришок — це небезпечно для здоров'я й життя людини і це викликає занепокоєння!

Досить прикро, що крадіжки люків залишаються  своєрідним бізнесом, що несе за собою небезпеку для здоров’я і життя інших людей. І випадки у інших містах України, коли через потрапляння у відкриті колодязі, гинули діти та серйозно травмувалися дорослі не є поодинокими. Відкриті колодязі на проїжджій частині стають ще й причиною аварій.  І зароблені від здачі на металобрухті  за люк декілька сотень гривень можуть коштувати комусь життя.

Тема крадіжок люків постійнол піднімається через засоби масової інформації.

Нагадаємо, що згідно з статтею 185 Кримінального кодексу України, «крадіжка карається штрафом від 50 до 100 НМДГ, громадськими роботами на строк від 80 до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2-х років, або арештом на строк до 6 місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років». Якщо ж крадіжка повторна чи її вчинили за попередньою змовою осіб, — то «арешт на строк від 3-х до 6-ти місяців або обмеження волі до 5-ти років, або ж позбавлення волі на такий же строк».

Вкотре звертаємось до чернігівців не бути байдужими до цієї проблеми. Якщо ви стаєте свідком викрадення люку, то обов’язково повідомляйте про це в міліцію за телефоном 102 та диспетчерську службу КП «Чернігівводоканал» за телефоном  67-67-87.

Олена БОРИСЕНКО

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?