У Чернігові вирішували долю одного об`єкта

Депутати однієї з фракцій у Чернігівській міській раді під час чергової сесії 21 березня відстоювали інтереси мешканців мікрорайону вул. Доценка, де розташований об’єкт незавершеного будівництва – тягова підстанція (належить КП «Чернігівське тролейбусне управління»). Поряд із цією станцією – загальноосвітня школа №12 і житловий будинок.

Як повідомив депутат міської ради Богдан Ткаченко, будівля тягової підстанції упродовж 20-ти років не використовується і стала об’єктом, що становить небезпеку для дітей та створює напружену атмосферу для мешканців мікрорайону, приваблюючи людей без певного місця проживання, залежних від алкоголю чи наркотиків.

З ініціативи депутата розпочався пошук шляхів розв’язання проблеми.

«До мене неодноразово зверталися мешканці будинку, батьки школярів, аби вирішити це проблемне питання. Після його вивчення, робочою групою депутатів схвалено рішення, що краще об’єкт продати через аукціон, а не розбирати його, оскільки для цього потрібно витрачати кошти міського бюджету», — пояснив він.

Остаточна вартість об’єкту становить понад 100 тис. грн, однак ця сума здалася окремим депутатам міськради замалою для продажу. Хоча депутат Володимир Коваленко наголосив, що електронний аукціон сформує ціну об’єкта – якщо буде кілька учасників, то його вартість зросте, натомість завищена вартість може взагалі не привабити потенційних покупців.

Депутат міської ради Олександр Соколов наполягав на необхідності оперативного вирішення соціальної складової цього питання і не затягувати час. Однак у підсумку схвалено рішення продажу об’єкту після проведення його експертної оцінки. Тому власне аукціон буде проведений не раніше, аніж за два місяці.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?