У Чернігові влада затвердила передачу житлових будинків на баланс ОСББ

Станом на 12.08.2016 у місті Чернігові вже зареєстровано 67 ОСББ.

1 вересня 2016 р. виконавчий комітет Чернігівської міської ради під час чергового засідання розглянув та затвердив передачу житлових будинків за адресами вул. Шевчука буд. №2, Шевчука буд. №3, Шевчука буд. №4, Шевчука буд. №8, Шевчука буд. №10, вул. 1 Гвардійської Армії буд. №25, вул. 1 Гвардійської Армії буд. №12/6, вул. 1 Гвардійської Армії буд. №14, вул. Попудренка буд. № 12Б, вул. Доценка буд. №24 з балансу комунальних підприємств «Новозаводське» та «ЖЕК-10»Чернігівської міської ради на баланс ОСББ.

В Чернігівській міській раді затверджено ряд програм по сприянню створенню та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків в м. Чернігові.

Програма сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016—2018 роки

Програмою заплановано понад 25,5 мільйонів гривень на виконання заходів Програми. Переважна частина цих коштів (23,7 млн) передбачена для проведення капітальних ремонтів житлового фонду ОСББ та ЖБК на умовах співфінансування. Згідно з Програмою при проведенні таких ремонтів 80% від загальної вартості робіт буде оплачуватися коштом міського бюджету і 20% — власними та залученими коштами ОСББ (ЖБК).

Також Програмою передбачено за кошти міського бюджету виготовлення технічної документації будинків. На це за 3 роки може бути витрачено 1,8 млн. грн.

Програма відшкодування кредитів,отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження у житловому фонді м. Чернігова на 2016–2019 роки

Програмою відшкодування кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження у житловому фонді м. Чернігова на 2016–2019 роки передбачено 20,0 млн грн для погашення 40 % від розміру суми тіла кредиту на придбання енергоефективного обладнання або матеріалів, необхідних для виконання заходів з енергозбереження багатоквартирних будинків.

Детально ознайомитись з механізмом створення ОСББ та залучення кредитних коштів можна на офіційному веб-порталі Чернігівської міської ради (окремий розділ: «Створення ОСББ»).

Зокрема в Упрвлінні житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради можна отримати консультації щодо створення та діяльності ОСББ (вул. Реміснича, 19 пн-пт з 9:00 – 17:00 за тел. 4-43-01)

За інформацією прес-служби Чернігівської міської ради

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?