У Чернігові військові віддали останні почесті «Спартаку»

У Чернігові бойові побратими віддали останні військові почесті «Спартаку» – незламному воїну-захиснику ДАП, десантнику, офіцеру-розвіднику Євгену Ареф’єву.

Сьогодні, 19 лютого, в Чернігові відбулася церемонія прощання з офіцером-розвідником Оперативного командування «Північ», учасником АТО/ООС, десантником і «кіборгом» майором Євгеном Віталійовичем Ареф’євим, якого багато людей за позивним – «Спартак».

На Панахиду відспівування, яка пройшла у Свято-Троїцькому кафедральному соборі у Чернігові, прийшло багато побратимів, військовослужбовців, жителів Чернігівщини.

Потім із офіцером, колегою, товаришем попрощався весь особовий склад управління оперативного командування, військовослужбовці гарнізону, всі бажаючі.

Поховали Євгена на Алеї Героїв у Чернігові. На кладовищі військового в останню путь провели за військовими канонами — під залпи салютної команди і музику Державного Гімну України у виконанні військового оркестру.

Євген помер 17 лютого у віці 47 років від зупинки серця. До цього він переніс інсульт, що стався під час виконання офіцером завдань за призначенням у районі проведення операції Об’єднаних сил. Він довго боровся з хворобою. Та втрачене за роки війни здоров’я, колись міцний організм воїна-десантника не витримали страшного навантаження і випробування.

«Справжній офіцер-професіонал. Відповідальний командир, який завжди піклувався про солдатів. „Кіборг“, який захищав Донецький аеропорт. Всі знали його, як чесного, порядного товариша, який завжди приходив на допомогу» – згадують про Євгена друзі і побратими.

За самовіддану, відповідальну і професійну службу Євген Ареф’єв неодноразово заохочувався командуванням. За проявлену особливу мужність був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, нагрудними знаками Міністра оборони України «Знак пошани» та «За зразкову службу» та ін.

У Євгена залишилися без сина батьки, без чоловіка і батька дружина та троє дітей, найменшому з яких всього півтора року.

Тривожне обличчя з потом на Apple iOS 13.3Довідково:

Євгеній Ареф’єв народився 20 січня 1973 року в Казахстані. Вчився в українській школі. Закінчив Рязанське повітряно-десантне училище. Після скорочення в 1990-х займався будівельними роботами. Із початком російсько-української війни добровольцем пішов до Славутицького військкомату. Служив командиром розвідувального взводу у першому батальйоні 79-ї окремої аеромобільної бригади. Брав участь у боях за Донецький аеропорт у жовтні 2014-го. Пізніше став помічником командира батальйону з розвідки у тій же військовій частині. У 2016—2017 рр. Євген – вже начальник розвідки – помічник начальника штабу батальйону 79 бригади.

У 2019 році продовжив військову службу в 1 окремій танковій Сіверській бригаді ОК «Північ» на посаді помічника начальника розвідки розвідувального відділення штабу. А з серпня минулого року служив безпосередньо в управлінні оперативного командування у відділі військової розвідки управління розвідки штабу.

Олександр Парій, Інформагентство Міноборони України «АрміяInform» (м. Чернігів)

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?