У Чернігові відзначили добровольців. Відео

Орденом «Лицарський хрест Добровольця» нагороджували у Чернігові 9 грудня добровольців-воїнів та волонтерів.

Це вже шоста подібна церемонія. Але допоки триває українсько-російська війна, з`являються нові герої, які не шкодуючи свого життя, захищають нашу рідну неньку-Україну від ворожого російського супостата.

На жаль, серед відзначених такою почесною нагородою, є й ті, хто вже ніколи не зустріне новий день...

На вечір, який тривав більше 3-х годин у Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка,  приїхали добровольці та волонтери з багатьох регіонів країни.

У церемонії взяли участь народна аристка України Жанна Боднарук,  заслужена артистка України Марина Гончаренко, театр танцю «Слов′яни», лідер групи «Широкий лан» Святослав Бойко, Софія Федина...

Організатор та ведуча вечора —Оксана Тунік-Фриз.

Детальніше можна все побачити у відео.

В контексті (важливо!):

На жаль, у нашому суспільстві існують й «прикрощі», які вже з випадків останнім часом переходять у явища. Щойно нагородили Орденом добровольця-чернігівця Дмитра Гунька, який має контузії та поранення, бо захищав честь і свободу своєї країни, а вже наступного дня колегія суддів Апеляційного суду Чернігівської області «впаяла» хлопцю 5 років позбавлення волі!

І якби ж то наші суди були справедливими, то кожний би знав, що судді дійсно неупереджено вершать правосуддя, то ще можна якось було б хоч трохи зрозуміти подібні суддівські рішення, але ми бачимо як вони судять! У кого є капітали, той «відсужується», у кого нема — за грати...

Про що це свідчить? Про величезну проблему, в якій окремі посадовці та інші владники, що наділені функціями на виконання державницьких повноважень, використовують бодай найменший випадок, аби покарати тих, хто захищав або захищає Україну... Вони вважають, що під суддівськими мантіями можна все більше приховати грошей. А закрившись «неупередженістю» рішень, підслуговують, хоча й опосередковано, тим, хто сьогодні прийшов на нашу землю з войовничо-загарбницькою метою. Адже подібні суддівські рішення показують іншим, що в цьому суспільстві захисникам України жодних винятків, навіть якщо ти й винен у чомусь, не буде, навпаки, ще більше попадеш під каральні санкції з боку «держави».

А головне у цій системності, яка має тенденцію останнім часом до поглибленої активізації, применшується важливість і значення розуміння щодо захисту держави. Напевно, це свідома атака суддів, прокурорів та представників інших подібних структур, яка має цілеспрямований напрямок і ціль, в результаті виникає зневіра до органів цієї влади, а відтак і до самого Президента, уряду та інших владників. А потім Глава держави дивується, чому на офіційних заходах по вшануванню воїнів, дехто з бійців не подає йому руку. Ось саме за таке ставлення до своїх Захисників. А, може, судді та прокурори то навмисно так роблять, аби підірвати навіть у патріотів довіру до Гаранта?

Так і цього разу — за відсутності суттєвих доказів, не зважаючи на контузію та інвалідність, пов'язану із захистом Батьківщини, бійцю-добровольцю 95-ї аеромобільної бригади, активісту С14 Дмитру Гуньку присудили п'ять років колонії (ч.1 ст. 121). Вирок оголосили за відсутності в залі суду побратимів Дмитра та його самого. Невже соромно суддям дивитися в очі тим, кому вони зобов`язані за мирний спокій і за можливість здійснювати «правосуддя»?

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?