У Чернігові відзначили День захисника України

– Сьогодні, відзначаючи День захисника України, ми говоримо про традиції ратного козацького побратимства, відваги, самовідданої любові до батьківського краю тих, хто в усі часи захищав нашу країну, – звернулася до присутніх на урочистому заході виконуюча обов’язки голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко. – Вартими найвищих нагород та безмежної всенародної вдячності є сьогоднішні наші захисники — учасники АТО та Операції об’єднаних сил. Поняття військової честі, відповідальності, національної гідності та патріотизму для них — не пустий звук.

Тисячі наших співвітчизників боронять сьогодні суверенітет та територіальну неподільність нашої держави. Прикро і боляче усвідомлювати, що маємо тут і непоправні втрати: 168 жителів Чернігівської області віддали свої життя за волю й незалежність України. Ми пам’ятаємо й безмежно шануємо кожного.

Юлія Свириденко вручила орден «За мужність» III ступеня, яким нагороджено учасника АТО молодшого сержанта Дмитра Сискова (посмертно), його мамі Ларисі Сисковій.

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих захисників України Хвилиною мовчання.

– З повним правом можна говорити, що День захисника України — це свято всіх людей, небайдужих до долі рідної країни. А таких людей у нас на Чернігівщині немало. Останні події на Ічнянщині засвідчили, що наше суспільство сильне, високоморальне та сконсолідоване. Те, як люди відреагували на біду і допомагають жителям постраждалої території, заслуговує найбільшої поваги, – зазначила виконуюча обов’язків голови ОДА і привітала всіх зі святом.

Військовослужбовці та співробітники правоохоронних органів отримали відзнаки облдержадміністрації, обласної ради, оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України, Чернігівської міської ради, міського об’єднання ветеранів Першої гвардійської армії.

Серед присутніх на урочистостях – перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничуку, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, виконуючий обов’язків командувача військ оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ – начальника Чернігівського гарнізону полковник Петро Ромигайло.

Після офіційної частини учасники заходи мали змогу переглянути святковий концерт.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?