У Чернігові відбулися заходи до Дня Збройних Сил України

В Чернігівському гарнізоні відбулися урочисті заходи з нагоди святкування Дня Збройних Сил України. Вони пройшли у три етапи: покладання квітів полеглим, нагородження Героїв і концерт для військовослужбовців, волонтерів та їх родин.

Під урочисті звуки Державного Гімну й траурні композиції Військового оркестру обласного філармонійного центру та під залпи військового салюту, керівники області, командири військових частин, військовослужбовці і мешканці міста вшанували полеглих Героїв – Захисників України, поклали квіти й гірлянди до Братської могили загиблим під час Другої Світової війни та Меморіалу полеглим учасникам АТО\ООС.

Нагородження кращих військовослужбовців відбулось у приміщенні обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка.

Під внесення бойового прапору та Гімн України нагородження здійснили тимчасово виконуючий обов'язки Командувача оперативного командування «Північ» генерал-майор Василь ОСИПЧУК та його перший заступник, тво начальника штабу полковник Олександр АФАНАСЬЄВ. 

На сцені урочистої зали нагороди від керівника оперативного командування та командувача Сухопутних військ отримали військовослужбовці і волонтери Чернігівського гарнізону. Загалом же з нагоди свята в підрозділах оперативного командування заохочено більше 300 кращих військовослужбовців.

Військовослужбовці отримали нагороди також від голови Чернігівської обласної державної адміністрації Андрія ПРОКОПЕНКА, голови Чернігівської обласної ради Ігоря ВДОВЕНКА, Чернігівського міського голови Владислава АТРОШЕНКА.

З привітальним словом до військових і волонтерів виступив голова міського об'єднання ветеранів Першої гвардійської армії полковник запасу Станіслав ГОНЧАР.

Святковий концерт до 28 річниці з Дня створення Збройних Сил України завершив в Чернігові цикл урочистих заходів – але ніколи не перестане безмежна вдячність українського народу Героям, що захищають мир і спокій України, не допускають ворога у мирні українські міста!

Урочисті шикування і нагородження пройдуть також у всіх військових частинах та установах оперативного командування «Північ». Крім того, як вже повідомлялося, в Чернігові триває Кінотиждень документальних фільмів про російсько-українську війну, представлених кінокомпанією «Форпост».

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?