У Чернігові вчителям зменшили надбавки з 20 до 5 %

До депутатів Чернігівської міської ради надійшли звернення вчителів загальноосвітніх шкіл обласного центру зі скаргами на неправомірне скорочення надбавок за престижність праці. Так, упродовж тривалого часу, у тому числі у грудні минулого року, педагогічним працівникам міста Чернігова виплачувалися надбавки за престижність праці у розмірі 20%, а в січні цього року керівники навчальних закладів довели до підлеглих накази, згідно з якими ці надбавки вчителям зменшено до 5%.

Без будь-яких попереджень відбулося істотне погіршення умов оплати праці педагогічним працівникам міста, і це в умовах, коли міський бюджет значно зріс порівняно з попередніми роками.

Відповідне відкрите звернення депутати Чернігівської міської ради від партії «Наш край» направили міському голові.

«Цю ситуацію ми вважаємо неприпустимою в той час, коли на державному рівні постійно лунають заяви про підвищення заробітних плат вчителям», — наголошується у зверненні.

У документі підкреслюється, що неправомірно зменшувати надбавку тим педагогічним працівникам, яким вона виплачувалася у граничному розмірі 20%. про зміну істотних умов праці, зокрема розмірів оплати, працівники, серед яких педагогічні, мають бути повідомлені не пізніше, ніж за два місяці.

Фракція політичної партії «Наш край» у Чернігівській міській раді звернулася з вимогами до міського голови надати обґрунтовану інформацію з відповідними розрахунками щодо виплат педагогічним працівника міста Чернігова у грудні 2017 року і січні 2018 року та не зменшувати надбавки педагогічним працівникам міста Чернігова (за необхідності віднайти можливості у міському бюджеті).

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?