У Чернігові в «день тиші» скуповують голоси за провладного кандидата

Поліський оберігНапередодні місцевих виборів у «день тиші» в Чернігові зафіксовані порушення з боку партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Зокрема, до штабу політичної партії «Наш Край» надходять численні дзвінки від жителів Чернігова, які повідомляють, що представники «Солідарності» пропонують гроші за голос на користь Атрошенка.
Крім того, сьогодні, коли будь-яка агітація заборонена законом, на зовнішніх носіях залишилася реклама, що асоціюється з кандидатом від партії «Солідарність» Владиславом Атрошенком. Так, на сітілайтах і бігбордах міста розміщені логотипи благодійного фонду Атрошенка «Поліський оберіг».

Кандидати від інших партій у «день тиші» не використовують способів прихованої агітації.
У чернігівському штабі партії «Наш Край» закликали всіх учасників виборного процесу не порушувати законів України та поважати своїх виборців. Партійці наголосили, що готові відстоювати чесні результати виборів усіма законними способами.

Раніше до штабу партії «Наш Край» на Чернігівщині надійшла інформація про заплановані фальсифікації 25 жовтня. Ще за кілька днів до дня виборів кількість заяв на голосування вдома перевищувала 15 %, що свідчить про можливу підготовку до фальсифікацій.
Як свідчить практика попередніх виборчих кампаній, недобросовісні політики використовують голосування на дому для фальсифікацій результатів виборів. Це і «допомога» виборцю у заповненні бюлетеня на користь свого кандидата, і псування бюлетенів, якщо громадянин проголосував за іншу політичну силу. Крім того, можливі вкидання бюлетенів за виборців, які фактично не голосували.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?