У Чернігові суд скасував передачу в оренду землі

Чернігівський окружний адміністративний суд скасував розпорядчий документ про передачу в оренду 85 га землі.

Чернігівським окружним адміністративним судом під головуванням судді Зайця О.В. розглянуто справу № 2540/2844/18 за позовом першого заступника керівника Ніжинської місцевої прокуратури до Козелецької районної державної адміністрації Чернігівської області, третя особа на стороні відповідача — приватне підприємство ''Легенд'' про скасування розпорядження.

Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду задоволено позов прокурора, заявлений на захист інтересів держави у земельній сфері внаслідок неефективного використання земель сільськогосподарського призначення.

Так, перший заступник керівника Ніжинської місцевої прокуратури звернувся до суду з адміністративним позовом про скасування розпорядження Козелецької районної державної адміністрації від 08.06.2016 № 292 "Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та надання їх в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва 1111 «Легенд».
Зокрема, розпорядженням Козелецької районної державної адміністрації господарюючому суб’єкту приватної форми власності було затверджено землевпорядну документацію щодо передачі в оренду земельних ділянок площею понад 85 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Остерської міської ради Козелецького району.

Водночас, підприємством раціональне використання земельних ділянок не здійснювалось, договори оренди земель не було укладено.
Керуючись статтями 139, 241, 243, 244-246, 250 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вирішив позовні вимоги задовольнити, скасувавши вищевказане розпорядження. Таким чином, скасування розпорядчого документа надало можливість власнику землі у подальшому передати її добросовісному орендарю та збільшити наповнення відповідного бюджету.

Станом на 1 листопада 2018 року рішення суду не набрало законної сили.

Більш детальну інформацію щодо розгляду вищевказаної справи можна дізнатися на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Алла Бобрушко

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?