У Чернігові стартував «Кубок десантників» з міні-футболу. Відео

3 червня 2017 року за ініціативи ветеранів-десантників та за активної підтримки Чернігівської обласної федерації футболу розпочалися масштабні змагання на Кубок «Спілки ветеранів десантників «Північ» з міні-футболу, присвячений Дню високомобільних десантних військ.

У змаганнях візьмуть участь 12 команд з Чернігова, Прилуцького, Ічнянського, Ріпкинського, Борзнянського, Новгород-Сіверського та Талалаївського районів. А представляти команди будуть юнаки від 16 до 20 років.

Мета цього турніру – це, перш за все, об`єднання молоді. І першорядне, щоб вона займалась найголовнішим видом спорту − футболом, — зазначив голова Чернігівської обласної федерації футболу Геннадій Прокопович.

Офіційно відзначатимуть результати призерів під час святкування Дня високомобільних десантних військ на початку серпня.  А поки що, з 3 червня по 29 липня, команди з регіонів Чернігівщини виборюватимуть право бути найсильнішим у футболі на спортивному полі головного стадіону обласного центру. Тут щосуботи відбуватимуться суперництва за вихід до фінальних змагань.

футбол-спорт (1)До змагань допущені лише аматорські футбольні клуби та команди фізичної культури міст та районів області. І хоча у футбольному турнірі беруть участь юнаки, все продумано по-дорослому. Адже колективи, які займуть призові місця, отримують грошові премії:  за І місце – 10 000 грн, 5 тисяч отримає команда за ІІ місце, і 3 тисячі гривень вручать за 3 місце. І, звичайно, на призерів та учасників ігор чекають кубки, вимпели та дипломи.

футбол-спорт (12)Але головне, без сумніву, це не гроші та вимпели, а почуття патріотичного обов`язку, особливо знаменно у цей час, коли російсько-терористичні війська загарбали нашу землю і марять поневоленням вільних народів. Тож не дивно, що ініціатором спортивних змагань виступила саме Громадська організація Спілка ветеранів-десантників «Північ». Це відзначив і заступник командувача військ оперативного командування «Північ» полковник Віталій Покотило.

— Особливо потужними в цьому питання є громадська організації воїнів десантників «Північ» і показує, якими потрібно бути справжніми чоловіками, — Віталій Покотило, заступник командувача військ оперативного командування «Північ».

футбол-спорт (13)Ветеран-десантник, учасник бойових дій в Афганістані та в зоні АТО, начальник військового шпиталю Володимир Слісаренко подякував організаторам цих змагань і, зокрема, Володимиру Ткачу за взаємозв`язок поколінь і зміцнення патріотичного духу серед молоді.

− У нас в армії, коли ми служили, була взаємоповага, оскільки, коли виходиш на бойові, розумієш, що поряд твій брат. Це життя, яке ми прожили, і я впевнений, що ми з вами покажемо − в нас єдина країна і покажемо це на футбольному полі, поважаючи один одного, —  підкреслив голова ГО «Спілка ветеранів-десантників «Північ» Володимир Ткач.

футбол-спорт (10)У перший день змагань виборювати шлях до фіналу на поле вийшли кілька команд.  Найпершими змагалися між собою команди Талалаївка-Ічня та Ріпки-Борзна. А символічний перший удар м`яча зробили керівник ГО «Спілка ветеранів-десантників «Північ» Володимир Ткач та голова Чернігівської обласної федерації футболу Геннадій Прокопович.

футбол-спорт (14)футбол-спорт (15)футбол-спорт (16)футбол-спорт (17)футбол-спорт (18)футбол-спорт (19)футбол-спорт (2)футбол-спорт (3)футбол-спорт (4)футбол-спорт (5)футбол-спорт (6)футбол-спорт (7)футбол-спорт (8)футбол-спорт (9)

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?