У Чернігові розповіли, як треба діяти пішоходам і водіям при негоді

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області попереджає водіїв про погіршення погодних умов з 8 грудня.

За прогнозами Укргідрометцентру, в області очікується випадіння снігу та мокрого снігу з дощем. А також перехід температурних показників через 0 (то плюсова температура, то мінусова), що є причиною ожеледиці.

 

Дані погодні умови можуть стати причиною ускладнення дорожньої обстановки.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області вкотре звертає увагу водіїв та пішоходів на необхідність дотримання Правил безпеки дорожнього руху, особливо з приходом зими, коли світловий день значно коротшає, а видимість на дорозі ускладнює сніг, дощ та туман.

Погодні умови впливають на стан покриття, тому як ніколи, постає питання дотримання безпечної швидкості, дистанції руху та маневрування. Пам'ятайте, перше правило зимової їзди – повільно та акуратно.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області закликає водіїв до обов’язково використання зимової гуми та пристроїв проти ковзання на колесах,  укомплектуйте на зимовий період ваш автотранспорт тросами та лопатами. Пішоходів просимо ставати більш видимими для водіїв за допомогою світлоповертаючих елементів на взутті та одязі.

У випадку різкого погіршення погодних умов  із високою ймовірністю утворення транспортних заторів, водії та перевізники можуть перечекати зимову негоду на  майданчиках відстою або об’єктах дорожнього сервісу, не наражаючи себе та інших користувачів доріг на небезпеку. Їх перелік можна знайти за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Також знову Служба автомобільних доріг нагадує водіям вантажівок про введення тимчасового обмеження на осінньо-зимовий період на аварійно небезпечних ділянках доріг державного значення з крутим під'йомом та спуском:

  • Н-07 Київ – Суми – Юнаківка, ділянка км 179+000 – км 190+000 (Тростянецька та Срібнянська балки) – рух із застосуванням ланцюгів протиковзання для вантажних автомобілів;
  • Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем'яч, ділянка км 153+600 – км 155+400 (с. Стахорщина) – рух із застосуванням ланцюгів протиковзання для вантажних автомобілів;
  • Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем'яч, ділянка км 192+100 – км 194+600 (с. Ковпинка) – рух із застосуванням ланцюгів протиковзання для вантажних автомобілів;
  • Р-65 КПП “Миколаївка” – Семенівка – Новгород-Сіверський – Глухів – КПП “Катеринівка”, ділянка км 77+670 – км 78+250 (с. Путівськ) – рух вантажних автомобілів з причепами та напівпричепами заборонений, рух із застосуванням ланцюгів протиковзання для вантажних автомобілів;
  • Т-25-19 Холми – Авдіївка – Оболоння, ділянка км 27+200 – км 33+200 (с. Понорниця) – рух із застосуванням ланцюгів протиковзання для вантажних автомобілів.

На час негоди дорожні служби знаходитимуться в режимі цілодобового чергування. На замовлення Служби автомобільних доріг у Чернігівській області роботи з зимового утримання автошляхів державного значення виконує  ДП «Чернігівський облавтодор». Для забезпечення безаварійного руху транспорту на автодорогах області покриття автошляхів розчищається технікою та обробляється  протиожеледними сумішами.

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на автомобільних дорогах області та надання інформації про стан проїзду працює цілодобово гаряча лінія Служби автомобільних доріг за телефонами:

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?