У Чернігові розповіли про подання декларації особами, які виїжджають за кордон

Про обов’язок декларування доходів тими громадянами, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання розповідає Світлана Талаш ─ головний державний інспектор Головного управління  Державної фіскальної служби у Чернігівській області.
Громадяни, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов'язані подати до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації декларацію про майновий стан і доходи не пізніше ніж за 60 календарних днів до виїзду.
Декларація подається за три останні звітні податкові періоди (у разі наявності невиконаного обов'язку з подання) та за звітний період поточного року (з початку поточного року до строку, на який припадає день подання такої декларації).
Перевірка декларації здійснюється контролюючим органом протягом 30 календарних днів після її подачі. За відсутності податкових зобов’язань платнику видається відповідна довідка, яку необхідно пред’явити на митниці під час перетину кордону.
Довідка дійсна протягом 60 календарних днів з дати її видачі.
Обов’язок щодо подання податкової декларації платниками податку — резидентами, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, визначено ст. 179 Податкового кодексуУкраїни та постановою Кабміну від 27.12.2010 р. № 1243 «Про порядок видачі довідки про сплату податку на доходи фізичних осіб платником податку — резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов'язань з такого податку».

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?