У Чернігові психологи підтримали учасників бойових дій

У Чернігові на конференції з психологічної підтримки учасників бойових дій, інвалідів війни та родин загиблих воїнів вивчали проблеми українських бійців.

Організаторами заходу виступили Міністерство соціальної політики України, Всеукраїнська громадська організація «Спілка ветеранів війни з росією» та Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників АТО.

Під час тренінгу психологи з Чернігова мали змогу навчитися методам та практичній роботі з ветеранами війни. Досвідчені тренери, які практично від початку війни надають психологічну підтримку учасникам бойових дій, ознайомлювали місцевих фахівців з напрацьованими за кілька років програмами реабілітації та соціалізації воїнів.

З представниками ветеранської громади Чернігова, в свою чергу, працювали учасники «Спілки ветеранів війни з росією». Вони навчали, яким чином найефективніше організовувати курси психологічної підтримки: як і де шукати ресурси для проведення подібних заходів, як обирати психологів та яким чином співпрацювати з органами державної влади. Участь у конференції-тренінгу взяли близько 50 психологів та учасників бойових дій.

Всеукраїнський проект «Служба підтримки ветеранів», окрім Чернігова, пройде ще в Дніпрі та Запоріжжі, а завершиться підсумковим заходом у Києві в середині грудня.

Текст: Ігор Березинський

Відео: Сергій Вітер

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?