У Чернігові приберуть торгові ряди, влаштовані поза межами ринків

У Чернігові вся «ринкова» торгівля, яка нині ведеться поза межами офіційних ринків, буде переміщена на їх територію. Про це, зокрема, йшла мова вчора, 15 серпня, на розширеній нараді з керівниками структурних підрозділів і комунальних підприємств Чернігівської міської ради, інформує прес-служба цієї представницької інституції.

Серед іншого, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав доручення щодо поступової ліквідації торгівлі у двох місцях, які нині функціонують як окремі ринки, але викликають багато нарікань від контролюючих служб і громадськості.

Перший – так звана «Дорога життя», алея торгових павільйонів між житловими будинками і входом у «Хіт-ринок». Це земля комунальної власності, у минулому виділена міською радою саме для облаштування торгових рядів. Проте, сьогодні існування таких рідів поза межами добре облаштованого ринку вже не відповідає вимогам часу. Місто планує
врешті-решт звільнити цю територію від металевих контейнерів.

Владислав Атрошенко наголосив на тому, що до раптових дій у ході прибирання цих торгових рядів ніхто вдаватись не буде. Торговцям дадуть час, протягом якого вони ще зможуть попрацювати на цих місцях, одночасно підшукуючи собі інші. Але цей час буде обмежений, максимум – кілька місяців.

Міський голова доручив у цей період провести серед підприємців інформаційно-роз’яснювальну роботу, аби люди були завчасно попереджені і могли планувати свою діяльність з урахуванням майбутніх змін.

Другий– вхід на Центральний ринок з боку колишнього «ДТСААФу». У минулі роки цією земельною ділянкою фактично розпоряджалося приватне підприємство, з яким КП «Паркування і ринок» уклало договір про спільну діяльність на ній. Як наслідок, ділянка стала ніби окремим захаращеним ринком, на якому приватне підприємство отримувало суттєві прибутки. Натомість, місто не мало ані належних прибутків, ані сучасного цивілізованого облаштування цієї території.

Тому депутати міської ради ще в січні, коли завершилась дія договору між комунальним і приватним підприємствами, не дали згоди на його продовження. Аналогічне рішення приймалося міською радою кілька разів, тому що підприємство з цього приводу зверталося повторно. Врешті-решт, у травні земельна ділянка юридично була повернута в розпорядження міста.

Виходячи з цього, сьогодні згадана приватна фірма вже не має права надавати на цій території торгівельні місця в оренду та збирати орендну плату, але намагається продовжувати таку діяльність. У зв’язку з цим на нараді в понеділок Владислав Атрошенко публічно звернувся до керівника міської Національної поліції з тим, щоби правоохоронний орган дослідив обставини здійснення торгівлі та збору коштів.

− За що там взагалі збираються кошти, ким збираються і чи сплачуються з них податки? Зокрема, є інформація про якісь «вхідні» в сумі 5 тисяч доларів. І мені відомо, що укладення нових угод там продовжується, − зазначив Владсилав Атрошенко. − Окрім того, і раніше це приватне підприємство мало договір про використання землі на значно менший термін, ніж той, на який воно здавало в оренду торгові місця. На мою думку, в цьому є ознаки шахрайства, передбаченого кримінальним кодексом.

Чернігівський міський голова наголосив на тому, що вхід у ринок з боку вулиці Ремісничої буде звільнений. Така торгівля, як зараз на вході, буде вестися тільки всередині ринку.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?