У Чернігові представники бізнесу України заявили про рішучі кроки. Відео

Конференція громадських об’єднань реального сектору економіки України відбулася 27 вересня 2017 р. у Чернігові.  У заходах взяли участь не лише підприємці з Чернігівської області, а й з багатьох куточків України.

В останні роки в Україні економічні процеси не набувають характерних позитивних зрушень, а в багатьох сферах, навпаки, вони гальмуються, відтак про їх розвиток годі й говорити. І якщо раніше, два роки тому, можна було списати усі економічні негаразди на війну, то тепер треба серйозно запитати у діючої влади: чому в Україні панує олігархат зі своїми  правилами та встановленими звичаями, натомість малий та середній бізнес зазнає серйозних утисків і поступово знищується.

Олігархічний клан просуває через законодавчі інституції вигідні для себе закони, а Уряд створює відповідні підзаконні акти. Підприємництво в регіонах сьогодні зазнає величезного пригноблення через діючі карально-правові санкції.

Про все це говорили у Чернігові 27 вересня на конференції громадських об’єднань реального сектору економіки України.

Учасники конференції акцентували увагу на тому, що представники бізнесу сьогодні, якщо брати до уваги про створення умов для ведення бізнесу, повинні вимагати від влади, а не просити.  Навіть говорили й про те, що якщо Уряд не спроможний навести лад в економіці, то він повинен піти у відставку, бо підприємці не бачать світла в кінці тунелю.

Тож зрозуміло, що завдання цієї конференції в  об’єднанні зусиль і ресурсів громадських об’єднань країни, які стоять на захисті інтересів представників  економічного сектору. Адже сьогодні, як зазначали представники конференції, центральна влада, а особливо Уряд, не чує голосу підприємців, і не бачить їхніх проблем. І якщо так і далі буде, то бізнес, і взагалі економіка України, може просто лопнути. Бо у словах Прем`єра найчастіше підприємці бачать лише узагальнення, або якісь міфічно-вигадані статистичні відомості, які нічого спільного з реальною ситуацією не мають. А вона, ситуація, досягла вже критичної позначки, за якою — крок до фіаско!

Сьогодні, аби запустити в дію те чи інше підприємство, необхідно платити шалені суми коштів монополістам. Якщо, скажімо, треба підключити до енергетичних мереж конкретний об’єкт, то ціна цієї процедури становить майже вартість всього підприємства. Про це зазначив у своїй доповіді «Доступ реального сектору економіки України до енергетичних монополій – проблеми приєднання електричних та газових мереж України» голова Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина» Віктор Лазар.

А тому підприємці зібралися, аби напрацювати спільні ініціативи для їх реалізації з метою створення та забезпечення сприятливого інвестиційно-промислового клімату як в Чернігівській області так і України в цілому, а також аби запобігти впровадженню антипідприємницьких норм та правил, підтримати ефективні і справжні, а не паперові, реформи.

Конференція стала майданчиком, де представники громадських об’єднань реального сектору економіки України окреслили ключові актуальні питання, що стоять перед малим та середнім бізнесом України на шляху його розвитку, здійснили пошук можливих інструментів та засобів подолання викликів бізнес-спільноті в умовах сучасності.

Учасники заходів провели зустріч із журналістами, на якій підсумували роботу «бізнесової» конференції. З журналістами спілкувалися: 

Віктор Лазар — голова Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина»

Вячеслав Биковець — генеральний директор Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України

Василь Савенко — підприємець зі Львівщини

Анатолій Ченцов — підприємець з Сумщини

Лана Клєбанова — м. Київ

Організували конференцію Чернігівське обласне об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина» та Громадська організація «Сяйво Сіверщини».

Сергій Вітер

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?