У Чернігові представлено План дій з відновлення миру в Україні

Коли закінчиться війна? Коли не стануть гинути наші захисники? Чи перестане здригатися серце матері чи батька за тривале мовчання з фронту сина, який сьогодні став на заваді російським загарбникам, боронячи рідну землю від кремлівського супостата.

На ці та інші запитання надавав відповідь кандидат у Президенти України, екс-голова СБУ, лідер Громадсько-політичного руху «Справедливість» Валентин Наливайченко, презентуючи у Чернігові 4 жовтня свій План з відновлення миру в Україні.

На перший погляд, як зазначив сам політик, цей План нібито й не масштабний, бо містить всього три пункти, але охоплюють найважливіші, з точки зору доповідача, аспекти функціонування нашої держави, адже вони є критеріями, без вирішення яких неможливий подальший розвиток України та забезпечення діяльності основних державницьких інституцій.

Характеризуючи перший крок свого Плану дій, політик стисло акцентував увагу на ключових моментах, які узагальнюють те, на що так чекають українці. А тому і назва першого пункту Плану має назву «Гуманітарні дії», який набуває особливого значення: що накоїла війна, необхідно усувати й виправляти, інакше втрачається сенс подальшої розбудови нашої держави. Особливість такої місії полягає у необхідності віднайти шляхи з повернення заручників-полонених, ідентифікувати загиблих на війні, займатися розшуком зниклих безвісти людей.

Міжнародна угода з відновлення миру та деокупації територій, а це другий пункт Плану — відокремлює, з одного боку, подальший процес з потрібних дій на здійснення конкретних шляхів із залученням міжнародних інституцій.

— Треба залучити спочатку всі механізми на міжнародному рівні з метою примусити Росію вивести війська і спецслужби з окупованих територій України, а вже потім сідати з нею за стіл переговорів, — наголосив Валентин Наливайченко.

Ухвалення Національного плану дій для відновлення миру (третій пункт Плану), на переконання Валентина Наливайченка, має ключовий характер для вирішення проблем, які існують в даний час і які можуть виникнути в подальшому. 

Подолання корупції, надання привілеїв для ведення чесного бізнесу, відновлення виробництва, запуск економіки – стратегічно-основні мотивації для реалізації Національного плану дій для відновлення миру.

«Увесь світ, окрім РФ та України, у 2017 році вийшов на домовленість про викриття офшорів. Час повертати в країну її гроші й запускати їх в розвиток конкретних інвестиційних програм кожного регіону, кожного міста, — підкреслив політик.

Політик твердо переконаний, що і підприємства Чернігівщини теж цілком можуть виходити на нові ринки, заручившись правильною державною політикою.

— Досить вивозити з Сіверщини ліс. Час розробляти поклади корисних копалин. Відновлювати, те, що роками нещадно знищували, — зазначив Наливайченко.

Під час презентації Плану дій з відновлення миру взяли участь Руслан Колєсніков — голова Секретаріату Громадсько-політичного руху «Справедливість», очільниця Чернігівської обласної організації Руху «Справедливість» Оксана Голубова, заступник керівник місцевого осередку «Справедливості» Володимир Березинський.

Валентин Наливайченко та Руслан Колєсніков відповіли на кілька запитань журналістів, які стосувалися різнопланових проблем, зокрема, подолання корупції, що проникла у всі шпарини суспільного життя країни, відновлення економіки, усунення перепон для бізнесу, міждержавні стосунки, особливо з Росією, а також інші аспекти.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?