У Чернігові працював заступник міністра юстиції Сергій Шкляр

17 серпня у Чернігові з робочим візитом перебував заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр.

Ранок для посадовця розпочався за прес-сніданком з представниками медіа-спільноти, під час якого говорили про такі актуальні теми: становлення інституту приватного виконання в Україні, антирейдерський закон, що дозволяє власникам майна бути впевненими у майбутньому своєї нерухомості та бізнесу, про старт просвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!». Медійники відзначили чіткий і доступний стиль спілкування Сергія Шкляра, адже це має неабияке значення для розуміння теми розмови.

На зустрічі в Чернігівській обласній державній адміністрації з представниками місцевої влади, аграрних асоціацій та агропідприємств Чернігівщини обговорили проблемні питання захисту права власності та реалізації положень «антирейдерського» закону.

«В антирейдерському законодавстві є достатня кількість запобіжників. Зокрема, при Мін’юсті діє комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, яка уповноважена відміняти неправомірні рішення реєстраторів», — сказав Сергій Шкляр.

«Ми маємо разом з правоохоронцями та представниками влади на місцях швидко реагувати на конфліктні ситуації, які виникають навколо земель сільськогосподарського призначення, і зробити все можливе, щоб охочі привласнити чуже майно понесли відповідальність», — додав він.

В свою чергу начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Трейтяк зауважив, що перші виїзди мобільних консультативних пунктів показали свою ефективність: «Запитань у селян багато, ми готові на всі відповідати і консультувати».

Під час перебування на території Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України для потреб військової частини 2995 безоплатно передано автомобіль, конфіскований за рішенням суду.

Надалі Сергій Шкляр разом з в.о. директора Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги Олексієм Бонюком та керівництвом Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області зустрілись з військовослужбовцями цього центру. Військові мали багато практичних запитань до представників влади, адже більшість з них є вимушеними переселенцями з Криму і їх проблеми дійсно потребують негайного вирішення.

За підсумками робочого візиту була проведена прес-конференція. Журналісти цікавились анонсуванням проекту «Я МАЮ ПРАВО!», діяльністю обласного штабу протидії аграрному рейдерству.

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?