У Чернігові під прикриттям житла для членів АТО, зводять будинок у парку

Вранці 12 жовтня голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч та представники керівництва міської влади взяли участь в урочистостях із закладення капсули на місці майбутнього будівництва 120-квартирного житлового будинку в парку «Березовий гай», що по вул. Пухова. А вже о 7-й вечора мешканці навколишніх будинків зібралися тут, аби обговорити подальшу ситуацію навколо будівництва.

Люди обурені такими діями забудовників і місцевої влади, яка, на їх думку, потурає ділкам будівельної галузі – надає їм відповідні дозволи. Жителі переконані, що під прикриттям надання помешкань членам АТО, а їх із 120-ти квартир збираються всього надати 14, владники переслідують іншу мету – збудувати будинок у парковій зоні, щоб мати з цього для себе потрібний зиск. Подейкують навіть, що тут буде житловий будинок для працівників СБУ. Так чи ні – поки що нам не вдалося це підтвердити, але справа й не в тім. Головне, як зазначають місцеві мешканці навколишніх будинків, а здебільшого це молоді мами та татусі, у цій парковій зоні, яка відділяє березовий гай, дитячий майданчик та вже зведені кілька років тому будинки, щодня вабилася малеча, а взимку ще й до того тут влаштовували по кілька зимових гірок. Відтепер цієї можливості не буде. До того ж, забудовою псується природний ландшафт цієї місцевості. Тож не дивно , що люди, які зібралися тут увечері, назвали це будівництво «прикладом дебільності влади».

А першими діями місцевих жителів став демонтаж огорожі місця майбутньої забудови. Поліцейські у цей процес не втручалися, і правильно, як на наш погляд, зробили, а лише вгамовували найбільш активних людей, дії яких могли призвести до бійок.

Відео тут: https://www.sknews.net/ni-zabudovi-berezovoho-hayu-u-chernihovi-video/

А вже на ранок наступного дня, 13 жовтня, приїхала бригада з будівельної компанії «УкрСіверБуд» і почала знову встановлювати огорожу-паркани. Тільки на цей раз вирішили укріпити, окрім цвяхів, ще й колючим дротом.

У свою чергу мешканці будинків по вул. Пухова і Доценка організували збір підписів у боротьбі проти забудови у Березового гаю зі зверненням до міського голови Владислава Атрошенка. Також мають намір відкрити відповідну петицію на сайті міської ради.

У суботу, 15 жовтня, на місці майбутнього будівництва пройде мітинг-протест проти цієї забудови.

Далі буде…

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?