У Чернігові обговорили стан сплати єдиного соцвнеску

У Головному управлінні ДФС у Чернігівській області відбулась спільна робоча нарада за участі очільника фіскального органу Олексія Барановського та начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Юрія Юрченка.

На нараді обговорювали стан сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для забезпечення своєчасного фінансування виплати пенсій.

Керівники відомств та учасники зустрічі окреслили основні напрямки співпраці щодо роботи з підприємствами, які попри свою економічну активність сплачують незначні суми єдиного внеску або допускають заборгованість.

Доповідачі наголошували, що основними джерелами збільшення надходжень до пенсійного бюджету області є зростання заробітної плати та кількості застрахованих осіб, у тому числі за рахунок детінізації зайнятості.

Важливу увагу приділили питанню об’єднання спільних зусиль щодо легалізації виплати заробітної плати суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у регіоні. Керівники підприємств повинні взяти відповідальність за сумлінну сплату податків, а контролюючі органи, в свою чергу, гарантуватимуть не втручання у їх господарську діяльність.

На завершення наради, учасники висловили переконання, що співпраця Головних управлінь ДФС області та Пенсійного фонду сприятиме ефективній роботі щодо створення передумов для гарантованого пенсійного забезпечення громадян та реалізації прав застрахованих осіб.

Ніна Сірик

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?