У Чернігові обговорили нововведення для футболістів

Цікава, продуктивна, насичена, змістовна. Саме так можна сказати про зустріч представників Української асоціації футболу (УАФ) та представників футбольних кіл Чернігівщини.

11 березня цього року у приміщенні Національного університету «Чернігівська політехніка» відбувся семінар-нарада, організована головою Чернігівської обласної асоціації футболу Геннадієм Прокоповичем за участю виконавчого директора Дитячо-юнацької футбольної ліги України Юрія Жабинського, заступника голови Комітету з питань трансферу та статусу футболістів Євгенії Єршової та керівника аналітичного відділу Спортивно-технічного Департаменту УАФ Валерія Бахура.

Присутніми на нараді були представники спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву з футболу «Юність» та «Десна», дитячо-юнацьких спортивних шкіл Чернігівщини, які мають відділення футболу, голови районних федерацій футболу, представники аматорських футбольних клубів та команд.

Головне питання, яке розглядалося на нараді стосувалося обов’язкової реєстрації усіх учасників організованого футболу у Єдиній базі даних УАФ. Мета такої реєстрації – це, насамперед, виконання Міжнародної федерації футбольних асоціації (ФІФА) щодо отримання кожним футболістом персонального ідентифікатора – FIFA ID (Циркуляр ФІФА №1679).

Перш за все ця процедура стосується юних футболістів, які займаються у всіх футбольних школах (секціях) нашої області. Реєстрація у Єдиній базі даних юного футболіста та отримання ним свого власного FIFA ID, у разі підписання ним у майбутньому професійного контракту дасть змогу усім школам та клубам, які брали участь у підготовці спортсмена, отримати компенсацію за підготовку та виховання футболіста згідно норм, визначених ФІФА та УАФ.

Єдина база даних дає змогу відстежувати всі переходи футболіста, всі зміни у його футбольному статусі, що дає змогу не тільки правильно розрахувати суму компенсації, яка належатиме школі і повинна бути сплачена на її рахунки, а й проконтролювати прозорість цих виплат, що контролюватиметься спеціально створеним органом ФІФА.

Євгенія Єршова, Валерій Бахур та Юрій Жабинський наголосили присутнім не тільки на необхідності, а й на важливості проведення роботи по реєстрації юних футболістів у Єдиній базі даних. Основним прикладом стала спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з футболу «Юність», яка тісно співпрацює з Українською асоціацією футболу по внесенню даних про своїх вихованців до Єдиної бази даних УАФ.

Розглянуті питання викликали живе обговорення серед присутніх учасників семінару. На багато конкретних та конструктивних питань надали відповіді та роз’яснення гості із Києва.

Оксана Онищенко

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?