У Чернігові націоналісти знищили п`ятикутну зірку

Націоналісти з Чернігівського осередку ВГО «Сокіл» провели чергову декомунізаційну акцію — вони демонтували в самісінькому центрі Чернігова незаконно встановлену п’ятикутну зірку.

Знак встановлювали місцеві комуністи ще за режиму Януковича. Стояв він навпроти Головпоштамту. Увесь цей час – без жодних дозволів і документів. Комуністи навіть вигадали легенду про розстріл на тому місці німцями підпільників, опираючись на свідчення старого кагебіста Герарда Кузнєцова.

«Разом із тим сьогодні є інформація про те, що на тому місці німці стратили членів ОУН. Тому доцільніше ставити не червоні зірки, а меморіальну табличку на честь бійців, що виборювали свободу Україні, — розповів керівник міського осередку «Сокіл» Дмитро Скрипка. – Очищення України від комуністичної пропаганди та імперських символів сьогодні і завжди залишається актуальним. Ми воюємо з ідеологічними послідовниками тих, хто ще 100 років тому втопив молоду українську державність у крові кращих її синів, а також ні в чому невинних жінок, дітей, немічних старих».

Нагадаємо, що за кілька місяців до цього націоналісти ВГО «Сокіл» знищили два погруддя російського більшовицького генерала Ватутіна на Менщині та Сновщині.

У неділю, 26 травня, «сокільці» організовують в Чернігові марш до Дня героїв! Націоналісти оголосили збір о 18:00 біля приміщення Деснянської районної у місті Чернігові ради.

За інформацією Чернігівського міського осередку ВГО «Сокіл»

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?