У Чернігові говорили про збереження тепла взимку

Зовсім скоро температура за вікном опуститься нижче нуля, в квартирах включать опалення, а платежі будуть шокувати своїми цифрами. Окрім того житло багатьох українців в зимовий період не прогрівається до достатньої температури, а отже для того, щоб підвищити температуру в помешканні, існує багато порад, які якщо їх використовувати, можна зробити для себе і взимку зробити затишок і комфорт.

Учасники інформаційної зустрічі: «Зима не за горами – як зберегти тепло в оселі», яка відбулася в Чернігівському обласному педагогічному ліцеї для обдарованої сільської молоді, не тільки обговорили кожну з цих порад, але й поділились досвідом, як підтримують тепло в приміщені навчального закладу та у власних домівках.

Крім розмови дівчата запропонували різні підходи в заощадженні інших енергетичних ресурсів, та розробили власні концепції поведінки. Об’єднавшись у три команди дівчата запропонували уніфіковані підходи до економії води, газу та електричної енергії.

Запропонували цікавий підхід до інформування населення про необхідність економного використання ресурсів, та розробили невеличкі мотивуючі слогани, які можна поширювати як у соціальних мережах для молодих людей, так і в друкованих виданнях – для людей поважного віку. Наприклад «Зберігай тепло в оселі– і навіть сувора зима буде в радість», «Вода потрібна всім і завжди, але це вичерпний ресурс – збережи її сьогодні, щоб завтра не відчувати спраги!»

«Інформаційні заходи стали традиційними для навчального закладу і носять системний характер, саме так формуються позитивні навички, та сприйняття, кожної зустрічі представник ГМ ОПОРА готує для учасників нові цікаві завдання, які сприяють мисленню, та активізують учнів до дій. Усі знання отримані під час зустрічі діти застосовують на практиці. Так в ліцеї вже працює система своєрідного енергоаудиту, ми відповідально відносимось до електричної енергії, та слідкуємо, щоб усі непотрібні прилади були виключені. Раціонально споживаємо воду. Збираємо вторинну сировину. Навчатись треба, але основне застосовувати отримані знання на практиці і нашому закладу це вдається», – зазначила Олександра Стельмах учениця другого курсу хіміко-біологічного профілю.

Наталія Висіканець,

місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?