У Чернігові двоє медиків захворіли на коронавірус

Двоє медиків чернігівської міської лікарні № 2 і співробітниця геріатричного пансіонату захворіли на коронавірус.

Про це Суспільному розповів заступник голови облдержадміністрації Андрій Подорван. Жінка, яка працює в геріатричному, була контактною особою з хворим на коронавірус.

Катерина Тимошенко, заступниця директора департаменту соціального захисту облдержадміністрації, сказала:

«Особа, в якої виявлено інфекцію, мала контакти не з підопічними, а зі співробітниками. Вона всього півдня була на роботі за травень місяць».

«Під час дослідження контактних осіб було виявлено інфікування коронавірусом саме у працівниці геріатричного пансіонату. За результатами епіддослідження стало відомо, що вона кілька днів не була на роботі, але, тим не менш, шість осіб, які були з числа персоналу геріатричного пансіонату, їм провели ПЛР-тестування. Їх результати тесту негативні», — каже Андрій Подорван.

Поки прогулянки на вулиці людям, які перебувають у геріатричному пансіонаті, будуть заборонені. Дозволили виходити на балкони.

Також інфікувалися коронавірусом двоє медиків чернігівської міської лікарні № 2. Микола Донець, директор обласного лабораторного центру, розповів:

«Випадково обстежили одну людину. Виявилося, що це лаборант, яка ходила по всіх відділеннях, робила аналізи. Поліклінічне відділення, реанімація, і палати інтенсивної терапії. — Це не пов’язане з хворими які лікуються в лікарні? – Ні».

«Готується до тестування більше 100 контактних осіб, яким найближчим часом буде проведене ПЛР-тестування. Наразі епіддослідження не завершене, але є одна з версій, що їх інфікування не пов’язано з тим, що лікарня лікує хворих на коронавірус. Поширенням, можливо, є інше джерело», — зазначив Андрій Подорван.

За добу на Чернігівщині у сімох людей підтвердили коронавірус. П’ятеро з них — жителі Чернігова. На сьогодні на Чернігівщині — 147 випадків COVID-19, з них 42 – в обласному центрі. Госпіталізували 19 чоловік, вдома лікуються – 57. 56 людей одужало, шестеро померли.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?