У Чернігові діти зіграли весілля та створили сім`ю

Навчальні заклади, комунальні підприємства, бізнес та інші організації Чернігова об’єдналися 6 липня, аби створити свято для дітей – «Місто професій».

Як і торік дітлахам ми запропонували поринути у доросле життя: створити сім’ю, укласти правочин, стягнути кошти з недобросовісного боржника.

У кожного з майбутніх клієнтів органів ДРАЦС була нагода не тільки за мить стати подружжям зі «справжнім» свідоцтвом, але й дізнатись багато про саму церемонію одруження. Адже кропітка робота працівників органів державної реєстрації актів цивільного стану завжди залишається за лаштунками.

Не менш цікавою була локація нотаріату. Тут можна було познайомитись з купою документів, які нотаріус опрацьовує і перевіряє перед укладенням угод. Почитавши уважно зміст договору купівлі-продажу діти придбали один в одного за умовні гроші нерухоме майно – паперовий будиночок. Враження були різні – хто трошки боявся ставити підпис і навіть вперше створив свій автограф. А хтось і взагалі не хотів чекати – не розуміючи, що в дорослому житті поспіх з документами може привести до помилок.

А от зі стягненням боргів було все просто: маєш борг – повинен розрахуватись або добровільно, або за допомогою виконавчої служби. А на прикладі торбинки з цукерками державні виконавці розповіли про те, які кошти йдуть на користь стягувача, а що перераховується в бюджет.

Поки діти серйозно займались державними справами, батьки знайомились з інформаційними стендами проекту «Я МАЮ ПРАВО!», читали буклети, отримували правові консультації та спілкувались з правниками.

Жоден з учасників театралізованого дійства не залишився байдужим!

Інна Кебецька

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?