У Чернігові буде сучасний стадіон для молоді. Відео

Майже три роки поспіль велися розмови про необхідність реконструкції стадіону «Юність» у Чернігові — головної бази з підготовки майбутніх футболістів.

І лише зараз розпочалась конкретна реалізація задуманих планів.

Як повідомив голова Чернігівської обласної федерації футболу Геннадій Прокопович, нинішній час вимагає серйозних підходів до занять молоді спортом, а відтак у місті над Десною повинна бути і відповідна база, адже стадіон «Юність» по-справжньому не реконструювали аж з часів його відкриття — у 1975 році.

Геннадій Прокопович

Реконструкція відбуватиметься згідно спеціальної програми Федерації футболу України та УЕФА.

Ще раніше стадіон оглянули та визначили необхідний обсяг робіт президент Федерації футболу України Андрій Павелко, перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко.

Комісія з визначення обсягу робіт під час майбутньої реконструкції

Вадим Костюченко зауважив, що тут не лише буде стандартне покриття, яке відповідатиме найвищим стандартам, а й нові бігові доріжки, трибуни та комунікації.

Володимир Курбаков

Як розповів директор «Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу «Юність» Володимир Курбаков, активно переймається необхідністю реконструкції стадіону «Юність» нинішній голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч.

Очільник держадміністрації зазначив, що після завершення реконструкції даного стадіону, на ньому можна буде проводити міжнародні змагання з різноманітних видів спорту, адже тут споруджуватиметься повнорозмірне футбольне поле зі штучним покриттям 5-го покоління.

Взагалі спортивна дитячо-юнацька школа олімпійського резерву «Юність» — одна з кращих спортивних шкіл з розвитку дитячо-юнацького футболу на Чернігівщині. Тут в 26 групах займаються майже 400 учнів.

Ремонтно-будівельними роботами на стадіоні «Юність» у Чернігові займатиметься компанія Укртраснбуд, генеральний директор Ігор Рудницький. На реконструкцію спортивного об’єкта виділено 37 мільйонів гривень.

Автор: Сергій Вітер

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?