У Чернігові бізнесмени замурували берег Десни для розваг

DesnaПрокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом самовільного будівництва комерційних об’єктів на березі Десни. 

***

Нещодавно прогулювався вздовж берега Десни і раптом переді мною —  рів завширшки  у 3 метри й десь 2,5 у глибину, а за ним, до самісінької води, забетонований майданчик, від якого на відстані 10 метрів красується двоповерховий особняк. На іншому великому майданчику, який примикає до будівлі від житлового масиву, танцювали веселі хлопці та дівчата під пісні російських виконавців.

Коли я обійшов його, то з іншого боку особняка, від Десни простягся такий же глибоченний рів.

Це ж треба,  - подумав я,  - хтось же надає дозвіл на таке будівництво? Тут і не юристу зрозуміло, що не можна так будувати.

За інформацією Чернігівської міської прокуратури у цьому місці приватники дійсно збудували комплекс комерційних закладів відпочинку. Тим більше, що будівлі цих закладів знаходяться на території пам’ятки археології місцевого значення «Передгороддя» XXVIII ст. стародавнього м. Чернігова (взято на державний облік розпорядженням Чернігівської ОДА від 28.12.1998 №856), в охоронній археологічній зоні №2 м. Чернігова (затверджена рішенням Чернігівської міськради 31.05.2007), в межах прибережної захисної смуги річки Десни.

Прокуратурою міста, з метою встановлення підстав для представництва інтересів держави в суді, проведено аналіз стану законності будівництва в межах охоронних зон пам’ятки археології місцевого значення та на території прибережних захисних смуг.

За результатами вказаного аналізу прокуратурою міста до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом самовільного будівництва будівель/споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, що знаходиться в охоронній зоні пам’ятки археології місцевого значення на території прибережної захисної смуги р. Десна, по вул. Береговій у м. Чернігові, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 197-1 Кримінального кодексу України.

Проведення досудового розслідування доручено слідчому відділу Чернігівського МВ УМВС України в Чернігівській області. Процесуальне керівництво забезпечується прокуратурою міста Чернігова. Досудове слідство триває.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?