У Чернігівському онкодиспансері зустріли Великдень із добром у серці

Головний лікар Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерій Зуб разом із кліром Свято-Миколаївського храму привітав пацієнтів та медперсонал закладу з найголовнішим праздником всіх християн – святом Світлого Христова воскресіння, який в Україні йменують Великоднем.

Під час заходу священики відслужили молебень за кожного стражденного, побажали здоров’я та освятили великодні смаколики – паски, яйця та солодощі. Особливу увагу в медзакладі приділили щойно прооперованим хворим. Головний лікар онкодиспансеру Валерій Зуб і отець Іоанн піднялися до реанімаційного відділення, де привітали зі святом і побажали скорішого одужання кожному із пацієнтів.

У своєму вітальному слові Валерій Зуб акцентував увагу на тому, що в Україні існує давня й добра традиція – відвідувати цього дня всіх тих, хто, перебуваючи у стражданні, потребує як ніколи людяності, тепла, доброго слова й Божої підтримки.

Сьогодні – як ніколи – надважливий візит духовних наставників до медичного закладу. Коли людина хворіє, вона не завжди може дістатися до храму. Тому було прийняте рішення запросити священиків до закладу. Священнослужителі Свято-Миколаївського храму відгукнулися на нашу пропозицію, за що ми їм надзвичайно вдячні, – зазначив лікар.

Святіший отець Іоанн, духовно приєднуючись до загальної радості, сердечно привітав молільників зі святом Світлого Христового воскресіння, побажав їм благополуччя і зміцнення віри та дав напуття зустріти Великдень із добром у серці.

Хай Бог огорне усіх духовною радістю, дає щастя та добре здоров’я гідно верстати вік свого життя! Хай світло Христового воскресіння освітить душі тих, хто у лікарнях, у дорозі, хто вірить і не вірить, хто кається за промахи свого життя і, хто цього не чинить! Пресвята Богородице, виблагай нам ласку постійної пам’яті про Христове воскресіння та воскресіння наших душ до вічного щасливого життя! Христос Воскрес! – звернувся до мирян отець Іоанн.

Адміністрація Чернігівського обласного онкодиспансеру щиро вдячна виробництву продуктів харчування ТОВ «Смачна паляниця» за 160 пасок, яке підприємство надало безкоштовно для пацієнтів, що зустрічають Великдень на лікарняному ліжку.

Уляна КОВАЛЬЧУК

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?