У Чернігівській облраді засудили ескалацію військ РФ біля України

Депутати Чернігівської обласної ради з насторогою ставляться до активних дій сусідньої Росії щодо військової ескалації на кордоні з Україною.

— На кордоні України агресор знову збирає військові сили, — сказала голова Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленко. — Для Чернігівщини, як і для інших прикордонних областей, це серйозний виклик. І влада області, районів та територіальних громад за цих умов має працювати як одна команда. Пропоную продемонструвати всій Україні, всьому світу єдність нашої області, коли йдеться про незалежність України.

Анна Коваленко подякувала всім причетним до організації навчань з територіальної оборони та допомоги військовим, а також підтримала заяву обласної ради, що засуджує російську агресію проти України.

Депутати фракції «Слуги Народу» закликали підтримати Президента Зеленського і спонукати світову спільноту до примушення Росії щодо дотримання норм міжнародного права та повного відновлення територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Для цього оприлюднили відповідну заяву.

«Російська Федерація створила на кордоні України угрупування військ характер якого чітко вказує на намір чергового озброєного нападу на нашу державу. При цьому мілітаристська риторика російської влади вже не ховається за пропагандистські конструкції на кшталт «захисту російськомовного населення», а вже напряму виказує намір контролювати нашу політику», – йдеться у документі, який з трибуни оголосив голова фракції «Слуги Народу» Дмитро Іванов.

У заяві зазначається, що Росія веде бойові дії на нашій території з 2014 року. І наслідком цього є тисячі смертей серед військових та цивільних, економічний та гуманітарний занепад окупованих територій, втрата людьми своєї власності, гідності, а часто і свободи.

«Ми, депутати Чернігівської обласної ради, хочемо чітко висловити свою вкрай негативну оцінку агресивним діям Російської Федерації та категорично засудити мілітаристську політику Росії та її військовий напад на Україну. Ми підтримуємо Прагнення Президента України Володимира Зеленського у спонукання світової спільноти до примушення Росії до дотримання норм міжнародного права та повного відновлення територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів», – заявив Дмитро Іванов.

Депутати також наголосили, що всебічно підтримують захисників України. І закликали усіх співвітчизників бути готовими стати на захист суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

Окрім того, на засідання сесії депутати підтримали цілий ряд програм, які стосуються підвищення обороноздатності регіону. Зокрема, прийнято рішення про внесення змін до програми впровадження пілотного проєкту з організації територіальної оборони Чернігівської області на 2021—2022 роки», прийнятої на сесії 26 січня ц.р., а також цільової програми національно-патріотичного виховання на 2021—2025 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 26 лютого ц.р.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?