У Чернігівській психоневрологічній лікарні — 35 учасників АТО

Станом на 24 лютого у Чернігівському військовому госпіталі лікується 107 учасників антитерористичної операції, в психоневрологічній лікарні — 35. Про це на черговій прес-конференції представників Єдиного Волонтерського Центру повідомила волонтер Катерина Дорохіна.

Варто зазначити, що у Чернігові на лікуванні перебувають захисники з різних регіонів України. Адже є необхідність першочергового розвантаження медичних закладів, що знаходяться безпосередньо біля зони АТО. На щастя, у госпіталі бійців у тяжкому стані нема, але у деяких — надзвичайно складні переломи та опіки.

волонтери

На даний час поранені забезпечені усім необхідним. Та варто зазначити, що у багатьох — попереду операції та реабілітація, а це потребує чималих коштів.

Також своє здоров’я бійці поновлюють в обласній та психоневрологічній лікарнях, 2 та 35 осіб відповідно. У медичному закладі МВС перебуває 21 військовослужбовець із зони АТО. Препарати для цієї лікарні надходять із Грузії. Та все ж є потреба у противірусних медикаментах та в оновленні апарату ЕКГ.

Розповіли представники Єдиного Волонтерського Центру і про те, на якому етапі зараз перебуває розрахунок за автолазню. Вона була передана бійцям ще 15 січня. Власнику залишилося повернути 20 тисяч гривень.

Особливий акцент під час спілкування волонтерів з представниками ЗМІ все ж був зроблений на небайдужості та патріотизмі українців.

— Телефон доводиться заряджати тричі на день. Не встигаємо приймати дзвінки від охочих допомогти. Та хочу попросити не рватися потиснути руку пораненим у день їх повернення. Необхідно дати їм трішки заспокоїтися і усвідомити, що вони у безпечному місці, — зазначила Катерина Дорохіна.

Про зміцнення активної громадянської позиції свідчать і результати першої черги четвертої хвилі мобілізації. Як зазначається в офіційному коментарі в.о. голови облдержадміністрації Сергія Журмана, Чернігівщина виконала план Генерального штабу по особовому складу на 98%.

Активно пропагується патріотизм і просто на вулицях міста. Свідченням цього є доволі розповсюджена тематична соціальна реклама, підготовлена Міністерством інформаційної політики України.

Під впливом останніх подій, а саме трагічного випадку у Ріпкинській школі, під час прес-конференції начальник відділу співпраці зі ЗМІ Департаменту інформаційної діяльності і комунікації з громадськістю ОДА Валерій Сорокін наголосив на необхідності обережного поводження з предметами, що привезені зі сходу країни. Варто пам’ятати, що зброя не є сувеніром.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?