У Чернігівській області – 17 тисяч безробітних громадян

Центр зайнятостіУ січні-лютому поточного року на обліку в центрах зайнятості області перебувало 21,5 тисяч безробітних. Це на 10% більше, ніж за аналогічний період 2014 року. З початку року надано статус безробітного майже 5 тисяч громадян, а це на 7% менше, ніж торік. Про це інформує обласний центр зайнятості.

За звітний період у банку даних обласної служби зайнятості налічувалося більше 5 тисяч вакансій від 2 тисяч роботодавців.

За сприяння служби зайнятості укомплектовано 62% від загальної кількості вільних робочих місць. Актуальними були 1,4 тисячі вакансій, на кожну з яких претендувало 12 шукачів роботи.

За сприяння служби зайнятості у січні-лютому 2015 року роботу отримало 1890 безробітних. З них 65 осіб працевлаштовано в результаті надання роботодавцям компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, 126 — шляхом виплати допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності.

Професійне навчання та перенавчання безробітних організовується з урахуванням сучасних потреб ринку праці, вимог роботодавців до якості робочої сили та проведеної профорієнтаційної роботи. Так, протягом звітного періоду набувало нових професій та підвищувало кваліфікацію 868 безробітних. До участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 494 особи.

Станом на 1 березня на обліку в центрах зайнятості області перебувало 17 тисяч (або 16,2 % від кількості мешканців області) безробітних громадян.

До центрів зайнятості області в пошуках роботи звернулося 852 переселенці. Із них 509 – отримали статус безробітного, решта — інформаційні та консультаційні послуги. Загалом за сприяння служби зайнятості в області знайшли роботу 126 переміщених громадян. Ще 25 — взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 17 — було направлено на професійне навчання.

За інформацією обласного центру зайнятості

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?