Твори Кобзаря читатимуть бійці-учасники АТО

9 березня до 201-ї річниці з Дня народження Тараса Шевченка відбудеться 18-годинний патріотичний марафон читання творів Кобзаря, у якому візьмуть участь учасники АТО.

Про це на брифінгу в Будинку Уряду розповів Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури України В’ячеслав Кириленко.

­− Із шостої ранку до двадцять четвертої години 9 березня, безперервно протягом 18 годин в Будинку звукозапису пройдуть мобілізаційні читання віршів Тараса Шевченка, в яких візьмуть участь близько 400 осіб, — сказав В’ячеслав Кириленко.

За словами Віце-прем’єр-міністра, більше половини учасників марафону – українські військові з лав Збройних Сил, Нацгвардії, добровольчих батальйонів. Також участь у марафоні візьмуть волонтери, медики, політичні, громадські та культурні діячі, науковці та інші.

В’ячеслав Кириленко зазначив, що під час марафону заплановано ввімкнення декількох записів читання творів Шевченка знаковими для України особистостями: Сергієм Нігояном, Павлом Тичиною, Максимом Рильським тощо.

Віце-прем’єр-міністр презентував офіційну емблему марафону «Шевченко мобілізує» — зображення Тараса Шевченка у формі воїна АТО.

­− Марафон відбувається не в мирний час, а, по суті, в час російсько-української війни. Тому на емблемі наш Тарас Шевченко, але в сучасній формі бійця АТО. Гадаю, це стане одним із символів боротьби сучасної України за свою незалежність, — підкреслив Віце-прем’єр-міністр.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?