Творчий неспокій Григорія Войтка

У Чернігівському літературно-меморіальному музеї М. Коцюбинського відбулася презентація книг письменника та відомого журналіста, заступника генерального директора ТОВ «Земля і воля» Григорія Войтка, а також його урочисте нагородження.

Журі Міжнародної літературної премії імені Григорія Сковороди «Сад божественних пісень» нині відзначило цією престижною нагородою Григорія Андрійовича за його плідну, подвижницьку та багаторічну діяльність у галузі літератури і публіцистики.

Почесну нагороду Григорієві Войтку вручив президент Міжнародної літературної-мистецької Академії України (яка об’єднує відомих людей із 55 країн), заступник головного редактора обласної газети «Деснянська правда» Сергій Дзюба, який високо оцінив творчість Григорія Андрійовича та його подвижництво й активну життєву позицію.

Зокрема, Григорій Войток став цьогорічним лауреатом за художньо-літературне видання «Тернистий шлях благородної справи» (це – нариси про 120-річну історію Майнівського – Бобровицького – радгоспу-технікуму), а також – за роман «Безбатченки», в долі головної героїні якого, як у дзеркалі, відображається доля всієї України. Але ту долю, за висловом літературного критика Ніни Головченко, на жаль, знівечили «найпаскудніші представники нашої національної наволочі»…

Стосовно ж цього роману, то член Національної спілки письменників України, поетеса і прозаїк, землячка Тетяна Череп-Пероганич у своїй рецензії наголосила: «Книга «Безбатченки», немов уривок із минулого, котрий варто усвідомити, аби зробити висновки». Взагалі ж, чудових відгуків про роман – немало, і не лише в Україні, а й за кордоном. Обидві книги, а також рецензії і відгуки на них публікувалися в ЗМІ.

У доробку Григорія Войтка – також численні публіцистичні виступи на актуальні теми з життя села, рідного краю, історії українського суспільства, які постійно друкуються на шпальтах періодичних друкованих і електронних видань. Книжки і публікації Григорій Андрійович подарував музею Михайла Коцюбинського. А директор музею, правнук класика Ігор Коцюбинський та його співробітники подякували Григорієві Войтку за таку цікаву й небуденну зустріч, справжню розкіш спілкування з такою неординарною та небайдужою людиною. Працівники музею подарували лауреату прекрасний букет із диво-саду родини Коцюбинських, створеного Великим Сонцепоклонником.

Григорій Андрійович мешкає в Бобровиці. Відомий керівник ЗМІ дуже багато зробив для розвитку місцевих телебачення і преси. На завершення він щиро подякував Міжнародній літературно-мистецькій Академії України та журі премії імені Григорія Сковороди, а також – Чернігівському літературно-меморіального музею Михайла Коцюбинського, і розповів, що зараз працює над продовженням резонансного роману «Безбатченки». Тому є всі підстави сподіватися на нову, дійсно непересічну зустріч!

Редакція видання вітає талановитого колегу Григорія Войтка з вагомою нагородою. Зичимо Вам, Григорію Андрійовичу, козацького здоров’я, нових цікавих, популярних книжок, підкорення творчих вершин!

Сергій Квітницький

На першому фото: Сергій Дзюба вручає нагороду Григорію Войтку

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?