Цивільні юристи навчали патрульних поліцейських Чернігова

10 квітня 2017 року представники Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області завітали до Управління патрульної поліції м. Чернігова, де провели першу тематичну зустріч з поліцейськими. Привід – інформування про зміни в законодавстві про виконавче провадження, новації у сфері державної реєстрації актів цивільного стану.

Захід розпочав начальник територіального управління юстиції Олег Трейтяк, який поінформував присутніх, що протягом останніх років органи юстиції активно реформуються. «Одним з пріоритетних напрямків є реформування системи примусового виконання рішень судів та інших органів. Така необхідність зумовлена насамперед низьким рівнем фактичного виконання судових рішень», — зазначив він.

За словами керівника управління юстиції наразі вже запроваджено змішану систему виконавчого провадження, Міністерством юстиції України ведеться активна робота з підготовки навчання та стажування кандидатів у приватні виконавці, а також складання ними кваліфікаційного іспиту, який пройде у вигляді автоматизованого анонімного тестування. Для забезпечення ефективності виконавчого провадження, своєчасного та повного виконання рішень створено Єдиний реєстр боржників.

Начальник Управління державної виконавчої служби Сергій П’ятниця повідомив патрульним про інші новації законів «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів», «Про виконавче провадження». Фахівці Управління державної виконавчої служби Інна Бобруйко та Наталія Пилипенко детальніше розповіли про вимоги до виконавчих документів, Єдиний реєстр боржників, інститут приватних виконавців.

Говорили і про новації Міністерства юстиції України у сфері державної реєстрації актів цивільного стану.

Так, заступник начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Олена Ющенко поінформувала поліцейських про функціонування в Чернігові пілотного проекту Мін’юсту “Шлюб за добу”, запровадження інших пілотних проектів та електронних сервісів задля забезпечення якнайкращого та якнайшвидшого правового обслуговування громадян.

Навчання груп патрульних поліцейських триватиме до 14 квітня 2017 року.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?