Ця політсила вважає, що проти її представників вчиняють репресивні дії

Заява Радикальної партії щодо репресій до Менського міського голови Геннадія Примакова та керівника районної парторганізації Валерія Гайдукевича.

Сьогодні, 5 травня 2018 року, Менський районний суд Чернігівської області оголосив обвинувальний вирок Менському міському голові від РПЛ Геннадію Примакову та депутату Менської міської ради від РПЛ Валерію Гайдукевичу, яким інкримінують вчинення злочину щодо прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовими особами. На цей час вирок не набрав законної сили, і його буде оскаржено відповідно до чинного законодавства України.

Однозначно можна стверджувати, що це рішення судді Менського районного суду Слісара Андрія Валерійовича — політично вмотивоване і є помстою найрейтинговіший політичній силі на Менщині, яка на виборах до новоствореної Менської територіальної громади у 2017 році отримала найбільший відсоток голосів виборців, а Геннадій Примаков, вже вдруге, здобув беззаперечну перемогу на виборах Менського міського голови.

І на сьогодні Примаков та Гайдукевич мають найбільшу підтримку місцевого населення, бо роблять усе можливе для покращення життя своїх земляків. Але провладні політичні партії, які є проектами Банкової і намагаються всіма силами зробити Менщину своєю вотчиною, не можуть змиритися з присутністю Радикальної партії та її широкою підтримкою з боку менян, роблять усе для того, щоб скомпрометувати представників Радикальної партії, усунути їх від управління громадою, не гребуючи навіть тиском на органи судової влади. Такі дії, на нашу думку, є намаганням влади репресивними, сталінськими методами позбавитися сильних конкурентів напередодні президентських виборів. Ми вимагаємо від влади припинити використання силових методів у боротьбі з політичними опонентами.

А деякі продажні ЗМІ, що фінансуються цими ж політичними партіями й давно зганьбили високе звання журналіста, пишучи брудні, замовні матеріали, поширюють інформацію про безперечну вину членів Радикальної партії.

Ми впевнені, що такі псевдожурналісти та псевдо-ЗМІ, на які вони працюють, та псевдопартії, які їх фінансують, найближчим часом понесуть повну відповідальність як перед Законом України, так і перед народом України, який вони принижують своїми діями.

Ми навели повністю текст заяви Радикальної партії. Нижче — стисло про суть справи.
5 травня суддя Менського районного суду оголосив вирок по справі про підозру міського голови Геннадія Примакова та депутата міськради (колишнього депутата райради) Валерія Гайдукевича в одержанні неправомірної вигоди (хабара).
За повідомленням інформаційного видання «Менщина» обвинувачених визнали винними у вчиненні злочину і призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також Геннадія Примакова позбавлено права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Про це «Менщині» повідомив Сергій Трегубенко, який був присутній на засіданні.
Протягом 10 днів обвинувачені мають право подати апеляцію. Інакше вирок вступить у законну силу.
Нагадаємо, що 14 липня 2016 року правоохоронці затримали міського голову і депутата за підозрою в одержанні хабара у сумі 1000 доларів за сприяння у виділенні земельної ділянки

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?