Центр безкоштовного харчування відкрився у Чернігові. Відео

Вже кілька днів функціонує у Чернігові безкоштовний пункт харчування для малозабезпечених громадян.

11 серпня відбулась офіційна презентація цього міні-закладу. Діє він виключно на громадських засадах, завдяки підприємцю Юрію Рожку при сприянні активістів з різних товариських організацій міста, таких як «Першоцвіт», «Правий сектор», Суспільна служба України.

Харчування дітей та дорослих в цьому пункті не фінансується ані з обласного бюджету, ані з міського — громадські активісти повністю взяли на себе цю ношу. І поки що їм вдається, адже цей здавалося б невеликий вже такий і захід показує, що добрі справи можна робити й таким чином.

Домашні страви готують дружини волонтерів. А відвідує центр допомоги вже близько 20-ти людей.

Благодійні обіди надаються безкоштовно у понеділок, середу або п’ятницю з 12.00 до 14.00 за адресою: м. Чернігів, вул. Белова, 11, (2 поверх).

Літня жіночка з Чернігова відвідує цей центр вже понад два тижні, як тільки дізналася про його роботу. Пенсія у жінки 1400 гривень, але після сплати комунальних послуг, коштів на харчі критично не вистачає. Тож така допомога їй вкрай необхідна.

Інша чернігівка зі своїми діточками теж користується послугами безкоштовного «харчоблоку». І хоча поки що перші страви − гарячі обіди − в пункті відсутні, відвідувачі дуже задоволені такою послугою, які надають небайдужі люди. Кажуть, що тут завжди можна поїсти смачних обідів.  І за це вдячні ініціаторам такого благочинного заходу.

Ініціатори таких заходів кажуть, що люди, які забажають надати посильну допомогу у повноцінному функціонуванні центру, можуть звернутися  за адресою розташування пункту (але лише у визначені години − з 12 до 14), або  ж за адресою місцезнаходження Культурно-мистецького центру «Інтермеццо» (вул.Шевченка, 9).

Організатори такого центру вдячні керівництву Деснянського басейнового управління водних ресурсів у Чернігові, яке з розумінням поставилося до сьогоднішніх суспільних проблем і пішли назустріч громадським активістам — виділили невеличке приміщення для такої потрібної справи.

Проте, як зазначають волонтери, досі існує проблема з передачею додаткових приміщень для реабілітації бійців, які захищають Україну від ненависного кремлівського агресора. Ці приміщення давненько ніхто не використовує, але як тільки дізналися у владних структурах, щі ці будівлі хочуть використовувати для потреб воїнів АТО і  активісти «Правого сектору», почалися проблеми – приміщення стали недоступними і юридично заблокованими.

Розташований центр за адресою: м. Чернігів, вул. Белова, 11 (ІІ поверх, вхід з двору). Працює центр: понеділок, середа, п’ятниця з 12.00 до 14.00.

Доброчинний пункт працює за підтримки підприємця Юрія Рожка, ГО «Об’єднання інвалiдiв «Першоцвiт» (керівник Олександр Шевель), ГО «Інвалідів праці, потерпілих на виробництві та козацтва» (голова Роман Дрозд), ГО «Суспільна служба України» (керівник Олександр Ясенчук), Національно-визвольного руху​ «Правий Сектор»

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?