Трудові здобутки лісівників Ріпкинщини

По-діловому відбулися профспілкові збори Ріпкинського лісництва, які фактично завершили тур «природничих» заходів у семи лісництвах, двох нижніх складах і в автотранспортному цеху. На цих цехових зборах було обрано делегатів на профспілкову конференцію ДП «Добрянське лісове господарство», на якій буде підбито підсумки роботи колективу держлісгоспу за минулий рік та проаналізований хід виконання трудової угоди між роботодавцем (адміністрацією держлісгоспу) і трудовим колективом.

У роботі зборів взяв участь головний лісничий держлісгоспу Денис Землянко та провідний інженер з охорони праці Сергій Бондарчук. На підприємстві вже ввійшло в практику брати участь у масових заходах цехових організацій представниками дирекції та членами профкому. І цьогоріч директор Добрянського держлісгоспу Іван Горохівський спілкувався на аналогічних зібраннях у Добрянському і Чудівському лісництвах та транспортного цеху.

лісівники Ріпки 1Голова цехового комітету профспілки працівників лісового та мисливського господарства, старший майстер лісу Ріпкинського лісництва Олександр Луцай у своїй доповіді, без зайвих слів, але переконливо і по-діловому підбив підсумки роботи колективу за минулий рік, зупинився на не вирішених питаннях, а виступаючі, які взяли участь в обговоренні звіту, доповнили його і внесли пропозиції, які передбачають не тільки усунення недоліків у подальшій роботі, а й сприятимуть тому, щоб недоробки не перейшли в проблеми.

Загалом ліснивники лісництва торік не лише справилися із поставленими перед ними завданнями, але по деяких показниках навіть перевиконали їх. Зокрема, тут створено лісові культури на 56,3 га: весною висаджено саджанців на 47 гектарах і восени – на 9,8 га. Засіяно і розсадник на 0,22 га. Заготовлено і здано соснових шишок в 2016 році 1873 кілограми, а в нинішньому – 2479 кілограмів. Проведено догляд за лісовими культурами на 142,6 гектара.

Успішно справився колектив і з заготівлею деревини: на рубках догляду заготовлено 8010 м3, на рубках головного користування – 15405 м3. Зросла й продуктивність праці. А сумління в колективі відзначається гідною оплатою праці. Середньомісячна зарплата одного штатного працюючого за минулий рік склала 10156 грн. – це третій показник серед лісництв і дещо більше ніж такий показник по держлісгоспу.

Разом з профспілковим комітетом лісгоспу, дирекцією, лісництвом цехова профспілкова організація турбується й про поліпшення і створення належних умов праці для лісівників, забезпечення їх спецодягом і взуттям.

Як позитив, відзначено й те, що в колективі турбуються про оздоровлення людей, про підростаюче покоління – дітей лісівників. Бажаючі мають можливість придбати путівки на відпочинок, організовано було туристичні поїздки не лише до Чернігова й по області, а й по визначних місцях України.

Своє бачення й пропозиції поліпшення роботи цехового комітету і колективу лісництва в цілому, покращення умов праці і зростання її продуктивності висловив головний лісничий держлісгоспу Денис Землянко. Він також відзначив трудові здобутки ріпкинців, які протягом минулого року утримували лідерство серед споріднених колективів, не поступалися першістю за підсумками фінансово-господарської діяльності, забезпечили зростання виробництва та реалізації продукції. Виступаючий висловив впевненість, що колектив Ріпкинського лісництва й нинішнього року примножить здобутки, не зважаючи на всі негаразди.

Михайло Швед, член Громадської ради при Чернігівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства смт Ріпки, Чернігівщина

Фото автора

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?