Третя громада Чернігівщини приєдналася до української церкви

В селищі Десна (Деснянської ОТГ, на Козелеччині) громада ухвалила рішення покинути московський патріархат і перейти в лоно канонічного українського православ'я.

Про це повідомляє видання sknews.net з посиланням на ГО «С14».

Це вже третя парафія на Чернігівщині, яка перейшла до ПЦУ. Цього разу — зі священником. Настоятель місцевого храму Архангела Гавриїла протоіреє Ярослав Малетич прийняв рішення йти разом зі своєю паствою.

Вчора громада офіційно приєдналась до ПЦУ і подала відповідні документи.

Крок за кроком земля чернігово-сіверських князів позбувається московської облуди.

Вітаємо рішення отця Ярослава як справжнього духовного пастора і як людини, яка щодня духовно супроводжує українське воїнство.

#С14 закликає проукраїнських священників, котрі з якихось причин бояться перейти в підпорядкування канонічного українського православ'я, згадати сподвижництво святих християнської віри, не боятися погроз з боку гундяївської секти. Настав час будувати українську церкву!

«Єпископам будь-якого народу належить знати першого серед них і визнавати його як голову, і нічого не робити, що було б понад їхню владу, без його вказівок; а кожний має робити тільки те, що стосується його єпархії та тих місцевостей, що належать до неї. Але й перший нехай нічого не робить, не спитавшись думки всіх. Тому що так буде однодумність і прославиться Бог через Господа у Святому Дусі, Отець, і Син, і Святий Дух». (34 Апостольське правило)

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?